Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Find me: Kies projecten die in lijn liggen met je talent

De opmars van het werknemersmerk is niet meer te stuiten. Wil u geen grijze muis zijn op de arbeidsmarkt, dan moet u als werknemer investeren in uw eigen 'merk' en uzelf promoten. Hoe wordt u de ideale ceo van uw eigen Me.inc? Vacature geeft vier weken lang tips.

Hoe lanceert u uw loopbaan via teamprojecten?

Met welke teamprojecten profileert u zich binnen uw bedrijf en hoe verpakt u die in uw cv? Het antwoord is even simpel als verhelderend: “Kies projecten die in de lijn liggen van uw eigen talent.”

 1. Ga voor een project dat helemaal uw goesting is

Indien u de keuze heeft, ga dan voor een project dat helemaal uw goesting is, meent Luk Dewulf (Kessels & Smit). Hij adviseert bedrijven rond talentontwikkeling en schreef de bestseller ‘Ik kies voor mijn talent’ (Lannoo, 5e druk 2011). “Kies projecten die in de lijn liggen van uw eigen talent. Dat eigen talent wordt zichtbaar in activiteiten die u geen moeite kosten en die u veel energie opleveren. Dat is de grote paradox van talent: bij anderen vindt u het geweldig, maar bij uzelf ziet u het niet omdat het voor u eigenlijk niets speciaals is. Engageer u dus in die projecten die u relatief weinig moeite kosten en waar u heel ver in kan gaan.”  

Zo vindt Luk Dewulf van zichzelf dat hij heel snel en intuïtief ziet waar de klepel hangt bij complexe vraagstukken: “Ik heb ook een bijna fysiek aanvoelen wat er nodig is om een evenement tot een succes te maken.”

2. Ga enkel in zee met lefgozers

Zijn tweede advies: “Durf die projecten te kiezen waar interessante mensen bij betrokken zijn waarmee u graag zou samenwerken. Van bepaalde collega’s weet u dat ze interessante en  uitdagende ideeën hebben. Misschien heeft u elkaar iets te bieden en ontstaat er professioneel een ‘wederzijdse aantrekkelijkheid?”

“Stap ook in projecten over onderwerpen waar u echt nieuwsgierig naar bent. Spijtig genoeg worden vele projecten zakelijk of methodologisch heel saai gedefinieerd. Draai een vraag als ‘hoe kunnen we onze omzet verhogen?’ om tot ‘waarom vinden bepaalde klanten ons bedrijf zo boeiend dat ze steeds naar ons terugkeren?’ Met vragen die de nieuwsgierigheid prikkelen en die voor het personeel belangrijk zijn, wordt een saai project ineens een boeiende zoektocht.”

3. Verlies nooit uw ‘sponsor’ uit het oog

“Doe het vooral niet op uw eentje”, waarschuwt professor Dirk Buyens (Vlerick School). “Praat eerst met de sponsor van het project. De m/v die het project opstartte, moet er later ook iets mee kunnen aanvangen. Zorg dat u zijn ideeën kent en dat het project bij de oplevering ook antwoorden formuleert op zijn vragen. Jonge mensen hebben de neiging het eigen gelijk te laten primeren, zodat ze de verkeerde kant uitgaan. Daardoor verliezen ze later de nodige dekking binnen de organisatie. Omgekeerd zal de sponsor, indien hij tevreden is, later ook de projectleden de nodige zichtbaarheid gunnen.”

4. Sta pal op het presentatiemoment

De wederzijdse appreciatie binnen teams heeft meer te maken met betrouwbaarheid dan met vriendelijkheid. “U mag gerust iets meer werk naar u trekken, maar wees niet naïef”, adviseert Dirk Buyens. “Wie een deel van het moeilijke werk goed afwerkt, zal geaccepteerd worden en een positieve sfeer rond zich creëren. Loop ook niet weg van de presentatiemomenten. Dan komt u op het netvlies van uw chef.” 

5. Steek niet te veel veren op uw eigen hoed

“Eens het project afgerond, moet u uw prestaties niet wegsteken, maar prik ze ook niet op uw borst. Indien uw werkomgeving er spontaan begint over te praten, bent u goed bezig”, weet professor Buyens.

6. Vermeld teamprojecten op uw cv én hou uw (bondig) antwoord klaar op een sollicitatiegesprek

Op die manier zet u uw projectwerk ook het best op uw cv: als een korte omschrijving die de lezer aanzet er iets over te vragen. “Dan moet u uw antwoord wel klaar hebben. Sommige sollicitanten gaan helemaal kopje onder als ze een half uur doordrammen over het project. Hou uw antwoord kort met een bondige omschrijving van de aanpak. Leg vooral de nadruk op het belang ervan voor de organisatie, zonder te vervallen in technisch of juridisch jargon.”