Fabian Cancellara: de 5 strafste overwinningen in beeld

Drie maanden na zijn zware val in de Ronde van Vlaanderen is Fabian Cancellara weer helemaal terug. In de proloog van de Ronde van Frankrijk overklaste hij zijn tegenstanders en ook zondag rijfde hij ei zo na de overwinning binnen. Een blik op de hoogtepunten uit de carrière van de man in het geel.

2006: Goud op WK tijdrijden

Fabian Cancellara toont op het WK van 2006 een eerste keer dat hij de koning van het tijdrijden is. Hij zal de stunt herhalen in 2007, 2009 en 2010.

2008: Goud op Milano- San Remo en Brons in Peking

Op de Olympische spelen in 2008 behaalt Cancellara brons bij de wegwedstrijd. Dat jaar wordt hij in eigen land bekroond tot Zwitsers Sportman van het Jaar.

2010: verslaat Tom Boonen in de Ronde van Vlaanderen

Op de Muur-Kapelmuur slaagt iedereen een kreet verbazing als hij op deze helling vlotjes wegrijdt van Tom Boonen. Sommigen durven zelfs beweren dat Cancellara tijdens de Ronde van Vlaanderen een motortje in zijn fiets heeft verborgen.

2010: Winst in Paris-Roubaix

Een week na zijn Vlaamse overwinning, wint hij Parijs-Roubaix. Ook in deze rit is Tom Boonen zijn grootste concurrent.

 

2011: krachtontplooiing in de E3 Prijs in Harelbeke

Sinds 2011 rijdt Cancellara voor Team Leopard-Trek. Op de tour E3 Prijs Vlaanderen eindigt hij op nummer 1. Datzelfde jaar gaat hij ook met de overwinning aan de haal in de Ronde van Vlaanderen en in Parijs-Roubaix.