Eerder perfectionistisch dan initiator

Competence Indicator


Je bent eerder perfectionist dan initiator


Hoeveel zorg besteed je aan de afwerking van de verschillende aspecten van een taak?


Bekijk je voornamelijk de grote lijnen van het geheel, dan behoor je tot de groep van de initiators. Moet alles echter tot in de puntjes afgewerkt zijn, dan herken je je hoogstwaarschijnlijk wel in de perfectionist.
Wat je ook gevraagd wordt, je zal altijd je uiterste best doen om een volledig en grondig afgewerkt resultaat te bereiken. Half werk leveren, strookt niet met je profiel. Als perfectionist wil je alles tot in de details afwerken, je wil de puntjes op de i zetten. Je zal alles uitpluizen tot je er zeker van bent dat er geen fouten meer zijn. Vind je om de een of andere reden niet alle juiste informatie, wordt je ongemakkelijk.


Door je perfectionistische ingesteldheid voorkom je veel kwaliteitsproblemen. Kleine afwijkingen ontsnappen immers niet aan je aandacht. Vertrouwen mensen je een opdracht toe, dan kunnen ze er 100% op rekenen dat ze een gedegen uitwerking van de taak mogen verwachten. Je ergert je dan ook aan slordige mensen die oppervlakkig over de dingen gaan en half werk afleveren. In je streven naar perfectionisme kan tijdsdruk wel al eens een hinderpaal vormen.


Gouden Raad


Zorg er voor dat je het overzicht niet verliest door je fixatie op de details. Als baas heb je soms problemen met het delegeren van taken. Probeer oog te hebben voor het geleverde werk. Is dat in orde, moet je niet teveel feedback geven over de wijze waarop je medewerkers te werk gingen. Laat je ook niet meeslepen door je zin voor perfectionisme. Het kan het werk vertragen.
Op zoek naar een job waarin je perfectionisme pas echt tot zijn recht komt? Neem dan eens even een kijkje tussen het uitgebreide aanbod jobs op onze site. Daar vind je beslist de uitdaging die je zoekt.


Niet op zoek naar een job? Deze dossiers zullen je vast ook interesseren:
-Timemanagement
-Lichaamstaal: wat vertel je nonverbaal?
-Snellezen
-Hoe ga je om met kritiek?