Een vrijdag bij Optima

Naam: Axel Verlinde
Opleiding: Master in de handelswetenschappen, Accountancy en Fiscaliteit
Functie: Financial Planning Consultant
Werkgever: Optima is de financiële dienstverlener die financial planning op de Belgische markt introduceerde. We geven onze klanten een duidelijk overzicht van hoe ze ervoor staan en stellen op basis van die analyse een financieel-fiscaal plan op maat voor hen samen om hun situatie te optimaliseren.

Vandaag begint mijn dag om half negen met een eerste gesprek te Lauwe. Nadien volgen nog drie gesprekken in de voormiddag. Ik heb geen tijd te verliezen en haast me van klant tot klant. Stiptheid is heel belangrijk in onze job.

Ook hier maken voorbereiding en planning het verschil.

Het is alweer middag. Ik heb afgesproken met enkele van mijn collega’s om samen te lunchen. We nemen de tijd om wat bij te praten en delen onze ervaringen van op de baan.

In de namiddag staat er een meeting in onze agenda. Enkele weken geleden heb ik de financial planning consultant-test afgelegd.  In deze test werden zowel mijn commerciële als technische vaardigheden op de proef gesteld. Vandaag worden de resultaten van deze testen uitgebreid besproken.

Binnen Optima is er een waaier aan doorgroeimogelijkheden. Ik krijg er alvast de kans om mezelf te ontplooien en mijn vaardigheden te verbeteren. Doorgroeien binnen je eigen job of hogerop, beide zijn voor mij een uitdaging.

In vooravond heb ik nog een planning staan in mijn agenda. Het is altijd leuk de week te kunnen afsluiten met een overeenkomst. Ik geniet dan ook ten volle van de vrijheid die wij krijgen, zolang mijn resultaten maar goed zijn.

Dit was mijn laatste blog vandaag. Ik vond het zeker leuk om te doen. Ik hoop dat ik jullie een goed beeld geschetst heb van mijn leven als financial consultant voor Optima. Bedankt om me te lezen en als er vragen zijn, mag je ze altijd mailen naar axel.verlinde@optima.be.

Een prettig weekend allemaal en tot nog eens!

Axel Verlinde, Optima financial planning consultant.