"Een nieuw project in de pijplijn"

Vandaag staat er wat administratief werk op het programma. Ik moet namelijk dringend verder werken aan het keuringsdossier van de ketel. Dit houdt in dat ik alle gekeurde constructieplannen en de bijbehorende sterkteberekeningen moet groeperen in mappen. Ook moeten de risicoanalyses nog opgestuurd worden naar het keuringsorganisme.

Plant in Vietnam

Rond de middag krijg ik een vraag van Kenny, mijn afdelingsverantwoordelijke: er is vandaag een mooi project verkocht en hij wil graag dat ik de ontwerper word voor dit project. Aangezien het ontwerpwerk van mijn huidige project op zijn einde loopt, bevestig ik onmiddellijk. Het gaat over een 60MW-grote-multimediaplant (dit wil zeggen: een stoomketel met hot gas-generator én thermische olieketel) voor een grote board plant in Vietnam. Deze middag is er al eerste bespreking met het projectteam. Gezien de korte levertermijn is er geen tijd te verliezen. Over de middag neem ik het contract door en bereid ik mij voor op de meeting.

Videoconferencing met Maleisië

Tijdens de meeting houden we een videoconferentie met Vincent, de sales engineer die het project verkocht en in Maleisië woont. We vragen er ook Parinya, onze Thaise collega, bij aangezien hij het contact met de klant zal onderhouden. We bespreken het contract, de inplanting van de installatie, de leveringsomvang en de speciale punten van het project. Ik kan haast niet wachten om erin te vliegen.

Met de collega's naar de Semois

Net voor ik mijn pc wil uitzetten, komt een mail binnen met foto's van ons 'jeunweekend'.  Vorig weekend waren we met 19 Vynckeniers op weekend aan de Semois. We hadden afgesproken dat we de details geheim zouden houden voor de “afwezigen die zoals steeds ongelijk hadden”, maar foto’s van een oergezellig swingpaleis geven natuurlijk wel al wat geheimen prijs.

’t Zijn drukke tijden voor ons jeuncomité: in juni gaan 16 andere Vynckeniers de Mont Galibier gaan beklimmen...

Tot morgen
Aaron Leterme

Lees de andere afleveringen.

Deze blog werd aangeleverd door Vyncke.