Een kijkje achter de schermen bij De Slimste Mens ter Wereld (foto's)

Op 17 september herrijst het oude VT4 uit zijn as. Onder de nieuwe naam Vier zal de zender televisiekijkend Vlaanderen vanaf dag één trakteren op een van de populairste programma’s van het afgelopen decennium: De Slimste Mens ter Wereld. Hoofdredacteur Sam De Graeve (41) zorgt ervoor dat de toon, inhoud en montage van het programma goed zit. Een kijkje op zijn dag.

7u30 - Aan de ontbijttafel in Gent

Sam De Graeve

Sam De Graeve is een man van weinig slaap. “Vandaag was ik zoals gewoonlijk al om vijf uur uit de veren. Tegen het moment dat mijn vrouw en kinderen aanschuiven voor het ontbijt, heb ik al mails beantwoord en de kranten doorgenomen.” Na het eten brengt Sam zijn zevenjarige zoon naar school. “Hij op zijn waveboard en ik erachter lopend. Een heerlijk moment.”

8:30 - Het script voor vanavond wordt verstuurd

Sam De Graeve

Vanavond worden de derde en vierde aflevering van De Slimste Mens ter Wereld ingeblikt. Sam mailt het definitieve script vanuit zijn woonkamer naar de redactie in Vilvoorde, zodat men daar de productie kan beginnen voorbereiden. Nog geen seconde later weerklinkt Star Wars' Imperial March uit zijn smartphone. Een monteur wil weten of er nog opmerkingen zijn op de ruwe montage van aflevering één. Drie minuten later volgt een berichtje. “Een bevestiging uit Vilvoorde, dat ze het script voor vanavond goed ontvangen hebben! We sms’en elkaar als neuroten. Anders ontstaan er misverstanden.”

Bekijk hier de rest van zijn werkdag!