"Een it'er moet denken én voelen"

Naam: Koen Eykens

Functie: communicatie- en it manager + webmaster

Leeftijd: 28 jaar, werkt al 2 jaar bij Deadline Entertainment Group nv

Bedrijf: Deadline Entertainment Group nv is gespecialiseerd in het bedenken en uitvoeren van producties zoals TMF Stressfactor, live muziekfestivals in het secundair onderwijs, … Verder ondersteunt Deadline Entertainment Group nv ook andere evenementenbureau’s door het leveren van crews voor grote festivals. Ze zijn ook een boekingskantoor.

Taken: “Beheren van onze 5 websites, op de voet volgen van sociale media, communicatie en marketing.”

Aantal werknemers: 12 vaste werknemers + losse krachten

In samenwerking met initiatiefnemer Combell verkiest Vacature wekelijks een ‘Held van IT’. Zesde ‘Held van IT’ is Koen Eykens, it manager en webmaster bij Deadline Entertainment Group nv.

Motivatie van jurylid Peter Hinssen, CEO van Across: “De combinatie van de technische kant van it met het communicatieve van zijn beroep, maakt dat ik Koen een zeer veelzijdige it’er vind. Hij kan zich helemaal inleven in wat jongeren ‘online’ bezighoudt en speelt daar ook handig op in. Koen is zowel een ‘denker’ als een ‘voeler’. Daarom vind ik dat hij deze nominatie verdient.”

Interview met de held van deze week: Koen Eykens

Hoeveel van je tijd gaat naar it?

“Zeker 75% van mijn tijd besteed ik aan it. Naast het beheer van de websites hoort daar ook grafisch werk bij, zoals werken met Photoshop, Illustrator, InDesign, banners maken, dossiers opstellen… Maar ook in mijn vrije tijd kruip ik vaak achter het scherm. Ik probeer alle trends op de voet te volgen en ben vooral geïnteresseerd in de boeiende wereld van sociale media en nieuwe communicatiemogelijkheden. Dat zijn ook de wegen waarmee je veel jongeren kan bereiken. Dus wil ik daar graag van op de hoogte zijn. Heel belangrijk is het contact met de echte wereld, dus een stapje in de wereld zetten, bezig zijn met mijn dj werk of een concertje bezoeken zit dan ook steevast in mijn wekelijks takenpakket! (lacht)”

Welke opleiding heb je gevolgd?

“Aan de Hogeschool West-Vlaanderen volgde ik multimedia en communicatietechnologie. Omdat ik me nog meer wilde verdiepen in communicatie en marketing ben ik van richting veranderd. Aan de PHL in Hasselt heb ik mijn diploma Marketing behaald.”

Wat is de grappigste it-vraag die je al gesteld werd?

“Moeilijke vraag, want ik neem elk probleem ernstig en probeer een antwoord te formuleren dat mijn collega’s begrijpen. De grappigste vragen komen meestal van mensen die me vragen om ‘snel’ een website te bouwen. Of diegenen die halsstarrig blijven beweren dat social media niet werkt.”

Wat vind je het moeilijkste aan je job?

“Omdat ik met heel veel zaken tegelijk bezig ben, vind ik het moeilijkste om alles te combineren zonder mijn prioriteiten uit het oog te verliezen. Zo werk ik niet met één maar met twee to do lists. Mijn algemene communicatieflow en mijn dagelijkse to do list, die ik dan die dag hopelijk tot een goed einde kan brengen (lacht).”

Wat is jouw grootste werkfrustratie?

 “We zitten boordevol ideeën die we niet altijd kunnen realiseren. Dat frustreert een beetje, ook omdat er vandaag zoveel mogelijk is met de huidige en toekomstige technologieën. Je moet keuzes maken en daarom sommige ideeën even opbergen.”

Wat geeft je voldoening?

 “De realisatie van een project geeft me de grootste voldoening. Iets zien groeien vanuit de conceptfase naar een eindproduct dat veel trafiek en reacties genereert, vind ik fantastisch. Dit geeft me dan ook de juiste drive om het volgende project nog beter te doen. Daarnaast is het ook enorm boeiend om elke dag nieuwe dingen te leren. Zo blijf je alert en ben je altijd mee.”

Wat vind je van je nominatie?

“Ik had het absoluut niet verwacht. Er zijn zoveel it’ers met een grotere technische kennis dan mij. Van netwerkbeheer en programmeren heb ik bijvoorbeeld geen kaas gegeten. Zelf hou ik me vooral met online communicatie bezig. Maar ik ben heel blij dat de jury dit net apprecieert en naar waarde schat. Mijn baas heeft me genomineerd. Ik had voor de grap zelf wel aangegeven dat dit initiatief bestond, maar had niet verwacht dat ik ook effectief zou ingeschreven worden! Waarvoor dank! (lacht)”

Helden van IT is een initiatief van Combell in samenwerking met Vacature, Unizo en Thomas Cook Business Incentives. Wil je meer weten over hoe ook jij je collega kan nomineren, surf dan naar www.heldenvanit.be.

Zelf op zoek naar een job in de it? Neem zeker een kijkje in het uitgebreide aanbod op onze jobsite!