"Een deel van het leidingwerk heroriënteren"

Nu eens een project in Nederland, dan weer in Vietnam. Aaron Leterme, ontwerpingenieur bij Vyncke, heeft een goed gevulde baan. Dat blijkt ook uit zijn blog van vandaag.

Scenario's bedenken

Deze morgen zat ik samen met Stijn, die verantwoordelijk is voor de sturing van de installatie in Nederland. Omdat er bij dit project een grote brandstofvariatie kan optreden, is het belangrijk verschillende scenario’s uit te werken en te programmeren. We bespreken welke scenario's we zullen voorzien. Het is dan aan mij om per scenario de settings te bepalen. Ik doe dat aan de hand van een speciaal ontwikkeld berekeningsprogramma.

Changement

Net voor de middag krijg ik telefoon van Ann, de projectmanager. Ze werd opgebeld door de klant. Blijkbaar is de trap naar de control room van de installatie groter dan eerst voorzien. Dit betekent dat ik een deel van het leidingwerk moet heroriënteren. Ik bel onmiddellijk met Jan, mijn hoofdtekenaar, en leg de situatie uit. Gelukkig zijn de tekeningen van de desbetreffende leidingen nog niet doorgegeven voor constructie en kan er dus nog aan gesleuteld worden. Ik schets de voorgestelde aanpassingen op een print van het 3D-model en zend dit naar Jan, zodat dit kan uitgetekend worden.

Tot morgen!
Aaron Leterme

Lees de andere afleveringen.

Deze blog werd aangeleverd door Vyncke.