Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Een dag vrijaf in Beijing

Elke dag blogt een deelnemer aan de Vacature Academy over zijn dag. Vandaag is Pieter-Jan Vandendriessche aan het woord, project engineer bij Atlas Copco.

Pieter-Jan VandendriesscheBij deze heb ik vandaag het genoegen jullie iets meer te mogen vertellen van de gebeurtenissen van donderdag, 1 november. Ons eerste dagje vrijaf, weg van de schoolbanken!

Na een stevig avondje stappen in de VICS, een van de meest prominente clubs van Beijing, was het wel lastig opstaan deze ochtend. Maar het bezoek bij Barco deze voormiddag was zeker de moeite!

Ingenieus bedachte projectietoestellen worden daar met precisie in elkaar gezet. Na een uitgebreide presentatie en rondleiding was er een finale kers op de taart… Pizzahut-pizza's stonden op ons te wachten! Aan Chinees voedsel hebben we ons de voorbije dagen al genoeg gewaagd zodat een gekende pizza hawaii met cheesy crust eigenlijk wel vlot binnen ging. Iedereen gelukkig.

Tijd om de gesprekken met de ingenieurs en John, de kopman van Barco China, af te ronden, tijd voor cultuur. Een lange busrit bracht ons naar het Tiananmen Plein.

Volgens onze Chinese gids zou dit het grootste plein ter wereld zijn. We hebben het niet nagemeten, maar het was er gigantisch. Na terug verzameld te hebben rond Nancy (de Engelse naam van onze Chinese gids) trokken we de Verboden Stad binnen. Al 600 jaar oud, en toch nog zo piekfijn in orde, de Olympische spelen hebben een duidelijk effect gehad op de culturele budgetten. Centraal op het binnenplein kruipen honderden mensen als mieren door elkaar, tegen een achtergrond van prachtig afgewerkte gebouwen. Hier hebben 24 keizers geleefd in extreme weelde. Toch hebben wij er vandaag ook nog kunnen van genieten.

Hoeveel keer we vandaag gefotografeerd werden door Chinese voorbijgangers, kan ik echt niet bijhouden. Ze proberen het stiekem te doen, maar met wie we betrappen gaan we graag samen op de foto.

Terwijl we aanschuiven in de file proberen we het avondschema wat in te vullen. We kiezen er uiteindelijk voor om vanavond te genieten van de faciliteiten van ons hotel. In de kelder verdieping bevindt zich immers een sauna, stoombad, bubbelbaden en een prachtig zwembad. Extreem genieten, en vanavond een keertje niet te laat naar bed.

Het was tot nu toe echt super. Alle verhalen zullen dat zeker bevestigen eens we thuis zijn. Rest ons nu nog alleen thuis te geraken. Dan wel liefst met valiezen.

Bekijk de foto's van vandaag