Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Dubbelcheck: "Tijdens de week ben ik in het buitenland"

Dominique werkt tijdens de week in het buitenland, Wendy heeft een nine-to-five job. Ze werken beiden voltijds.

Hij

Naam: Dominique Vande Langerijt
Leeftijd: 32
Functie: Consultant bij Capco

“Ik moet wel mijn vrouw gelukkig houden”

“Tijdens de week verblijf ik meestal op hotel in het buitenland. Momenteel zit ik voor een half jaar in Genève. Voor die internationale carrière heb ik bewust gekozen. Na een standvastige job van vijf jaar in Brussel was ik toe aan iets anders. Het hoofdkantoor van Capco is in Edegem, maar daar kom ik weinig. Ik werk enkel in de financiële sector, dus vooral in steden als Antwerpen, Brussel, Amsterdam, Rotterdam, Parijs, Londen en nu Genève.”

“Wendy en ik hebben nog geen kinderen, dus qua huishouden is dit goed te organiseren. Maar ik moet natuurlijk wel mijn vrouw gelukkig houden. Voorlopig doen we het prima. In het weekend compenseren we door samen te gaan winkelen of uit eten te gaan. We genieten van de kleine dingen, van het ontbijt samen, wat te luieren in de zetel. Tijdens de week ontbijt ik op hotel en ga ik ’s avonds met expat-collega’s uit eten. Meestal wordt er dan nog tot laat over het werk gepraat: het werk stopt eigenlijk nooit.”

“Ondertussen zijn we ook begonnen met het bouwen van een huis, waardoor het wel extra druk is. Wendy en ik golfen allebei, maar door de bouw is onze hobby volledig stilgevallen. Ook mijn passie voor fotografie staat op een laag pitje. Maar dat heb ik er graag voor over. Ik wilde iets van de wereld zien en daar geniet ik met volle teugen van.”

Checklist

Werkuren gemiddeld 50 uur/week
Avond- en weekendwerk “De computer gaat regelmatig ’s avonds op, zeker als ik in het buitenland op hotel zit.”
Overuren ”Ja”
Woon-werktraject “Ik woon in Hasselt en werk meestal bij de klant, zowel in Antwerpen en Brussel als in Genève of Amsterdam.”
Thuiswerk “Enkel in het weekend”
Minder werken? “Neen”
Zen-factor 8/10

Zij

Naam: Wendy Jaspers
Leeftijd: 34
Functie: Coördinator bij callcenter van Centerparcs

“We horen elkaar elke dag even”

“Ik werk al dertien jaar bij Center Parcs: het is mijn eerste werkgever. Mijn job is een echte nine to five-job: ik ben om negen uur op kantoor en om kwart na zes ’s avonds weer thuis. Maar het is een job met voldoende afwisseling. Het kan druk zijn, maar zodra ik naar huis rij, laat ik het werk achter me. Zingen in de auto op weg naar huis is daarvoor een uitstekende remedie.”

“Dominique is tijdens de week niet thuis. Ik maak dus eten voor mezelf en beredder het hele huishouden. Dat vind ik maar logisch: hij werkt lange dagen, ik kan niet van hem verlangen dat hij ook thuis nog veel doet. Door de week houden we wel contact: dat vind ik belangrijk. We horen elkaar elke dag even via mail of telefoon. Toen hij de kans kreeg om bij Capco te werken, wisten we waaraan we begonnen. Ik vind het niet erg. En af en toe ga ik eens een weekendje mee naar het buitenland.”

“Als ontspanning ’s avonds lees ik graag. Of ik loop eens langs bij vriendinnen of mijn ouders. Nu we een huis aan het bouwen zijn, komt er wel een hoop verantwoordelijkheid bij voor mij. Dominique is er niet altijd om beslissingen te nemen of afspraken te maken met aannemers. Normaal reizen we heel graag, maar door de nieuwbouw zit een reis er dit jaar niet in. Dit jaar stellen we ons dus tevreden met een weekendje Center Parcs (lacht).”

Checklist

Werkuren gemiddeld 40 uur/week
Avond- en weekendwerk “Nee”
Overuren “Zelden”
Woon-werktraject “Van Hasselt naar Peer, 20 tot 30 minuten met de auto”
Thuiswerk “Is niet mogelijk.”
Minder werken? “Nee, voltijds werken bevalt me prima.”
Zen-factor 8/10

Tekst: Ann Lemaître