Donderdag bij PwC

Vandaag werk ik zowel vanuit Gent als vanuit Brussel. De voormiddag breng ik door in Gent waar ik een vergadering heb met Xavier en Charlotte. We bespreken onder andere de benchmarkingstudie die we gisteren hebben afgewerkt. De benchmark is nu finaal en nu moeten we dit nog in een rapport gieten en dan kunnen we het finaal product opleveren aan de klant.

Daarnaast heeft de klant onze assistentie gevraagd voor een ander project en daarvoor bespreken we samen wat er dient te gebeuren. De vergadering duurt een kleine 2 uur. Nadien werk ik nog een aantal kleine zaken af en dan is het al tijd om richting Brussel te vetrekken.


Wanneer ik in Brussel aankom, eet ik eerst iets in het restaurant met enkele collega’s en in de namiddag start ik met het doornemen van documentatie die een van onze klanten heeft opgeleverd voor een nieuw project. We hebben er binnenkort een vergadering over en we moeten ook nagaan wat we hier in het verleden reeds over geadviseerd hebben. Vervolgens bekijk ik samen met Xavier een deel van de documentatie die de technologieklant (waar ik eerder deze week al over schreef) heeft voorbereid voor de transfer pricing audit en we adviseren hen over wat ze nog dienen aan te passen. Daarnaast maken we ook een aantal opmerkingen over zaken die niet relevant zijn voor de transfer pricing audit (bv. informatie over buitenlandse groepsondernemingen) en die ze dan ook beter niet opleveren aan de belastingadministratie.


In de loop van de namiddag proberen we onze Griekse collega’s te contacteren. Binnenkort vertrek ik namelijk voor een periode van enkele maanden naar Athene om onze Griekse collega’s te helpen bij het opstarten van hun transfer pricing team. Griekenland heeft onlangs documentatievereisten ingevoerd en ze hebben de hulp ingeroepen van ons Belgisch kantoor om hen de eerste maanden bij te staan bij het opstellen van de documentatie. Zoals ik al eerder zei, de aanwezigheid van Isabel in België zorgt ervoor dat je de kans krijgt om je internationaal te ontwikkelen en deze kans heb ik dan ook met beide handen gegrepen. Ik kijk er alvast naar uit om binnenkort enkele maanden in het warme Griekenland door te brengen J


De tijd vliegt voorbij en om acht uur ga ik met Daniela, Rob, Bart en Kristoff naar het restaurant waar de new joiners (de mensen die vanaf 1 september bij ons starten) zich verzameld hebben voor een kennismakingsavond. Het thema is après-ski en de sfeer zit er goed in. Ik ben onder de indruk van het grote aantal mensen die opnieuw de juiste keuze hebben gemaakt om vanaf september bij PwC aan de start te gaan.


Om jullie te helpen een gezicht te kleven op de mensen die ik deze week af en toe heb aangehaald in deze blog, volgen hieronder alvast enkele sfeerbeelden voorzien van de nodige commentaar:


De dame met de oranje muts is Daniela. Zij is de kamikaze waar ik het eerder deze week over had. De dame naast haar is Isabel. Zoals jullie kunnen zien is het nog steeds koek en ei tussen hen ondanks de aanslag die Daniela vorige week pleegde op Isabel Jasset/28544


Op de volgende foto staat ze naast Xavier. Xavier is mijn coach bij PwC en eigenlijk is het elke dag een waar genoegen om met hem samen te mogen werken. We werken op veel dossiers samen en elke dag opnieuw leer ik nog bij van hem.asset/28545


Op deze foto staat Kristoff. Kristoff is momenteel de enige manager in ons transfer pricing team en hij levert elke dag schitterend werk af met de mensen uit Brussel.


asset/28546


Een bijzonder vermelding toch voor de volgende dame. Valerie is een van onze HR dames en zij (en nog vele anderen) verdienen een pluim voor de schitterende organisatie van deze avond.


asset/28547


Op de volgende foto staat een van onze new joiners, Yoko. Ondanks haar indrukwekkende gestalte heb ik me laten vertellen dat ze iets minder indrukwekkend is op de weg. Bovendien lijkt ze het hier kalm aan te doen maar er doen een aantal beruchte verhalen de ronde over haar tijdens het evenement dat PwC organiseerde in Boedapest met laatstejaarsstudenten. Zo zie je maar, schijn bedriegt soms….


asset/28548


And last but not least nog een foto van Isabel. Op deze foto belt ze samen met Carla (TP consultant uit Antwerpen) naar Kris (TP director in Antwerpen) die momenteel in Canada verblijft voor een van onze klanten. De boog kan niet altijd even gespannen staan. De eerlijkheid verplicht me evenwel te zeggen dat ze hier speciaal voor deze blog even poseert…


asset/28549
Tot morgen. Het is ondertussen middernacht en morgen wacht de laatste dag van de week en ook van deze blog….


Jonas Van de Gucht, Senior Tax & Legal Services


Lees de volgende aflevering.