Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Dinsdag bij PricewaterhouseCoopers

Het  lopen in de gym gisteren is niet gelukt. Toen ik rond 7 uur thuis was heb ik  eerst nog wat met de kindjes gespeeld, samen gegeten, mijn valies gemaakt en dan  nog wat losse e-mailtjes beantwoord.

Om 10 uur had ik geen zin meer om nog te  sporten en dus heb ik maar met een glaasje wijn naar CSI NY gekeken. Sinds kort  kijken mijn vrouw en ik meestal TV via het
internet: een aflevering van CSI  duurt op het internet maar 43 minuten en via de kabel een uur. Je krijgt met de  kabel 17 minuten (ongeveer 30% van de uitzending) reclame cadeau, via het  internet is dat een minuut of twee.


Terwijl ik met  de metro naar het werk spoor, lees ik de eerste e-mails op mijn blackberry Het  nieuws van de overname van een deel van Bearingpoint door PricewaterhouseCoopers  LLP (het Amerikaanse partnership) is ondertussen bekend. We krijgen er 800 consultants bij en  verstevigen onze Advisory praktijk.
Goed nieuws dus: de deal is  rond.


Ik kom om 8.15  op kantoor toe. Evelyn, Sam DiPiazza’s secretaresse is al op post. Sam zelf is  vandaag nog in Detroit voor de National Summit.


Eerst  doe ik nog wat voorbereidingswerk voor de vergadering van vrijdag en overleg met  een aantal mensen van het Leadership wat verwacht wordt tijdens de vergadering.  Daarna duik ik in de btw. Ik lees een aantal interne documenten na en verdiep me  in de commissionaire-structuur die we later deze week met een klant zullen  bespreken. Dan pleeg ik een paar telefoontjes met collega’s in Belgie, Dubai en  de VS.


Vandaag  ga ik in de cafetaria snel een broodje halen. Ik moet rond 3 uur thuis zijn om  te vertrekken naar de luchthaven. Tijd voor een uitgebreide lunch is er dus  niet. Ik moet immers nog het budget voor de office of the CEO opsturen naar het  financieel departement. Als dat af is, kijk ik na welke papieren ik allemaal  moet meenemen om te lezen op de luchthaven en het vliegtuig en vertrek ik  richting metro.


Rond  3u40 kom ik thuis en het wordt een snel afscheid van mijn vrouw en kindjes, want  ik moet het vliegtuig halen om 5u50 en het is toch minstens 30 min taxi naar  JFK en tot een uur als er veel verkeer is. Maar dat moet net lukken.


In de  taxi lees ik een interessant artikel over het arbeidsethos in de VS en het feit  dat de Amerikaanse schoolgaande jeugd meer vakantie heeft dan in Europa en Azie  en wat dit op lange termijn kan betekenen voor de Amerikaanse  economie. Maar beetje bij beetje tikt de tijd weg. File, file, file. Het gaat geen beetje vooruit. De taxichaffeur heeft bovendien een plakaat gezien dat zegt dat internationale vluchten van American Airlines omgeleid zijn naar terminal 4 (anders terminal 8). We vragen het buiten nog aan iemand en die kninkt inderdaad van ja. In de terminal aangekomen zie ik geen meldingen meer van omleidingen. Dan maar met de airtrain naar terminal 8. Bij check in valt het harde verdict: geen check-in meer voor Brussel. De dame aan de balie is alles behalve vriendelijk. Ze kan me misschien via Londen in Brussel krijgen maar ik kom uren later toe en het kost duizenden dollars. Ik bedank vriendelijk en bel naar de reisagent. Daar klinkt gelukkig een ander geluid. Er is nog plaats op de Delta vlucht, ik kan mijn flexibel ticket annuleren en een Delta ticket boeken voor dezelfde prijs.
Oef. Twee uur later vertrekken en aankomen, maar de schade is beperkt. De eerste keer dat dit me overkomt. Het verkeer (en de taxichauffeurs) in NY zijn nog onbetrouwbaarder dan gedacht. Ik heb mijn lesje wel geleerd.


Het is nu iets over 6 uur en ik bestel een glas wijn. Eventjes deze blog afwerken (op de blackberry en dan inschepen. Het  vliegtuig is waar het serieuze werk zal worden verricht: vakliteratuur,  prereading materiaal voor de meeting en natuurlijk een beetje slapen. Want  morgenvroeg kom ik toe in Brussel en ga ik onmiddellijk naar een vergadering in  het Brussels kantoor.


Bert Mesdom, Senior Manager - Office of the Global CEO


Lees de volgende aflevering.