Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Dieulefit: de favoriete business hotspot van Saskia Van Uffelen

Zakenreiziger Saskia Van Uffelen, ceo van Bull Belux en CSB Consulting

Reisde naar: München, Parijs, Kopenhagen, Warschau, Katowice, Oslo…

Hotspot: Dieulefit, Frankrijk

“Ik reis één of twee keer per maand met de Thalys naar Parijs voor groepsvergaderingen of klantenmeetings. Eens per twee weken ben ik in Luxemburg voor een afspraak met het management van het lokale filiaal of omdat ik een netwerk evenement organiseer. Ik ben geen type dat van fysische verplaatsingen een sport maakt. Ik zoek een gezonde balans tussen videoconferenties en persoonlijk contact.”

“In mijn vorige functie bij Arinso was ik verantwoordelijk voor de Centraal- en Oost-Europese regio. Anderen hadden daar een voltijdse reisfunctie van gemaakt, ik bewust niet. Voor elke keer dat ik me verplaatste, liet ik mijn buitenlandse collega’s een keer naar Brussel komen. Ik heb vijf kinderen tussen de 7 en de 27. Het zegt me niets om vijf dagen per week van huis weg te zijn.”

“Als vrouw in een tijdsintensieve functie heb je het voordeel dat je kinderen snel feedback geven wanneer je te hard op het professionele gaspedaal drukt. Ze houden je alert op de zinvolheid van verplaatsingen. Ik heb een sterke focus op efficiëntie en praktische organisatie. Dat vind ik productiever dan gebukt gaan onder schuldgevoelens omdat ik soms afwezig ben.”

“Je kan enkel verschillende Oost-Europese landen managen als je de mentaliteit van de mensen kan inschatten. Reizen is een voorwaarde om dat te bereiken. De meerwaarde van een internationale functie zit voor mij in het gevarieerde menselijke contact. Door mijn gezin heb ik mijn zakenreizen nooit gecombineerd met weekendjes of stedentrips. Ik kan je verzekeren: hotelkamers en vergaderzalen dicht bij een luchthaven ogen overal identiek.” 

“Als ik zelf een meeting organiseer, ben ik daar bewust mee bezig. Ik probeer mensen samen te brengen op een aangename plek. Een tijdje geleden organiseerde ik voor een tiental collega’s en klanten een netwerk- en sportevenement in een B&B op een zestigtal kilometer van de Mont Ventoux. Het zijn Belgen die het domaine la Françoise uitbaten. Een gouden tip voor iedereen die een persoonlijke sfeer wil voor z’n zakelijke ontmoetingen.”