Deze 16 m/v gaan op MBA naar China

Zaterdag 27 oktober vertrekt een groep high potentials naar China om daar onder de vleugels van de Vlerick Business School en Peking University een week lang deel te nemen aan een MBA. De hele week stelden we al deelnemers aan je voor, en vandaag laten we de laatste vier kandidaten op je los:

Hattie Knuts

Hattie KnutsSocial media / conversation manager bij KBC Bank en Verzekering

Vorig jaar al trok de Vacature Summerschool mijn aandacht toen er enkele vrienden deelnamen. Via Twitter volgde ik de buzz, en mijn interesse was gewekt. Het klonk heel mooi: een week intensief bijleren onder begeleiding van Vlerick-professoren, samen met gelijkgestemden, en dat ook nog in een leuke setting. Toen bij de lancering van de Vacature Academy dit jaar de bestemming China bleek te zijn, was het plaatje compleet. De Academy trekt me aan omdat je er heel wat nieuwe inzichten kunt opdoen over de internationale bedrijfswereld, en ontzettend veel kunt opsteken op korte tijd. Daarnaast kijk ik ernaar uit om te netwerken met de andere deelnemers. Zo kunnen we van elkaar leren en een band opbouwen die ook buiten de grenzen van de Academy nog lang blijft bestaan.

 

Tine Deckers

Tine DeckersStafmedewerker communicatie bij VRT

Ik heb geen moment getwijfeld om deel te nemen aan de Vacature Academy, niet in het minst omdat die dit jaar richting Peking gaat. De wisselwerking tussen de grootmachten heeft mij altijd geboeid en China wordt op het wereldtoneel een steeds belangrijkere speler. Ik hoop dankzij de Vacature Academy meer inzicht te krijgen in dat mysterieuze land, met zijn maatschappij en economie die wezenlijk verschillen van de onze, maar op hun eigen manier succesvol zijn. Ik kijk ook heel erg uit naar de ontmoetingen met de andere deelnemers, die in de meest uiteenlopende sectoren werkzaam zijn, en geloof dat we een bijzonder inspirerende trip tegemoet gaan.

 

Harry Vuylsteke

Harry VuylstekeSales Manager bij Spiessens

In 2011 heb ik China voor de eerste keer kunnen bezoeken. Deze trip heeft toen een enorme indruk op mij nagelaten. Eenmaal terug in België wist ik dat ik ooit terug wou gaan en liefst zo snel mogelijk.

Toen ik het aanbod van Vacature zag staan om samen met een groep jonge, ambitieuze mensen een mini-mba van Vlerick te volgen in Beijing, heb ik geen seconde getwijfeld en mij meteen ingeschreven!

 

 

 

 

Annick Van de Velde

Annick Van de VeldeProject administrator Insafe Network bij European Schoolnet

Mijn keuze deel te nemen aan de Vacature Academy komt vooral voort uit het grensoverschrijdende aspect van deze opleiding. Mijn interesse in het internationale speelveld weerspiegelt zich in de keuze van mijn opleidingen (een Master Internationale Politiek en een Master-na-Master Internationaal Publiek Recht) en mijn beroepskeuzes. Deze mini-MBA staat mij toe dieper in te gaan op management en finance, onderwerpen die in mindere mate aan bod zijn gekomen tijdens mijn opleiding. De kans om deze training aan de Universiteit van Peking te heeft de motivatie om deel te nemen vanzelfsprekend enkel vergroot. Ik ben ervan overtuigd dat deze opleiding een onvergetelijke ervaring zal worden, en een belangrijke bijdrage zal leveren aan mijn verdere professionele ontwikkeling.

 

Op donderdag 25 oktober stelden we deze deelnemers voor:

Charlotte Schelstraete

Charlotte SchelstraeteProject Manager bij RSK Benelux

Vacature Academy lijkt me de uitgelezen kans om andere facetten van mezelf te ontdekken en te ontwikkelen. Meer specifiek hoop ik mijn wetenschappelijke bagage te kunnen kaderen in een groter economisch en mondiaal geheel. “It’s the economy, stupid!”, zei Clinton. Dat zal ook wel gelden voor wie exacte wetenschappen studeerde. Deze mini-MBA geeft me de kans meer inzicht en visie te verwerven in de complexe link tussen geschiedenis en de actualiteit, mensen en culturen, en de samenwerking die daaruit voortvloeit. Als jonge professional vind ik het belangrijk om geregeld uit mijn vertrouwde omgeving te stappen en uitdagingen aan te gaan. Van kleins af aan leerde ik mijn ogen open te houden voor al wat onze planeet draaiende houdt. Om de wereld in beweging te houden is steeds innovatie nodig. En mijn bijdrage aan innovatie, start misschien wel in Peking.

 

Evert Hamblok

Evert HamblokRegulatory Affairs Manager bij Metallo Chimique NV

Het is een logische vraag van ambitieuze jongeren: waar wil ik met mijn carrière naartoe? En hoe zou ik het aanpakken, mocht ik op het bureau van mijn baas zitten? Deze mini-MBA is voor mij een ideale kennismaking met de andere kant van het zakenleven, in tegenstelling tot mijn eerder wetenschappelijke job in de milieusector. Wat dat betreft is China bovendien een gedroomde locatie voor deze lessenreeks. Op het gebied van milieu en gezondheid is dat land immers een goed voorbeeld van hoe we het in Europa niét moeten aanpakken. Ik ben benieuwd om in Peking te ontdekken hoe het Chinese zakenleven dat ziet. Hoe verzoenen zij hun spectaculaire economische groei met een duurzaam milieubeleid? Of doen ze dat bewust niet?

 

Hanna Sterckx

Hanna SterckxBedrijfsjurist bij Ageas NV

Lang heb ik niet hoeven nadenken om mee te dingen naar een plek bij de Vacature Academy: als bedrijfsjurist met een brede interesse wil ik kunnen meedenken met het management. Vanaf het beëindigen van mijn studies heb ik met het idee gespeeld een MBA aan te vatten na enkele jaren werkervaring; en sinds een klein jaar werk ik voor een onderneming met vestigingen in Azië. Hoe kan ik beter van dat alles een voorsmaakje krijgen dan tijdens een mini-MBA in booming ondernemingsland China? Het meest motiverende om deel te nemen was echter het vooruitzicht om de andere deelnemers te leren kennen. Ik ontmoet graag nieuwe mensen en het speciale aan dit 'netwerkevent' is dat het een week duurt, en je dus mensen écht kan leren kennen. Het merendeel van de groep heeft allicht niet dezelfde juridisch-technische achtergrond als ik en precies die combinatie van mensen met een open blik en interesse in ondernemen zal heel interessant zijn.

 

Benjamin Degrauwe

Benjamin DegrauweMajor Account Manager bij Canon Belgium

Ik ben zeer blij dat ik geselecteerd ben om mee te gaan naar de Vacature Academy in China. Ik ben ervan overtuigd dat dit een zeer interessante week zal zijn waarbij ik zowel persoonlijk als professioneel verrijkt zal van terugkomen. Door mijn interesse in andere landen en culturen, lijkt het Chinese thema iets waar ik op persoonlijk en professioneel vlak in de toekomst voordeel zal kunnen uithalen. China is een land dat enorme groei kent, en in de toekomst nog enorm aan belang zal winnen op wereldvlak. Ik ben ook benieuwd naar de medekandidaten en organisatoren, en ik ben zeker dat ik interessante mensen zal ontmoeten. Ik verheug me dan ook enorm op deze ongetwijfeld boeiende week!

 

 

Op woensdag 24 oktober stelden we deze deelnemers voor:

Joke Verbeke

Joke VerbekeCommunicatieverantwoordelijke bij Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Ik ben germaniste en journaliste van opleiding. Tijdens mijn studies kreeg ik nooit één les economie. Meer en meer voel ik dat aan als een gemis. Ik denk er al een tijdje aan om over enkele jaren een economische cursus of managementopleiding te volgen. Vacature Academy is alvast een voorsmaakje. Dat de mini-MBA in Peking plaatsvindt, is natuurlijk mooi meegenomen. Bedrijven wijzen we altijd op het belang van internationalisatie als motor voor groei. Ik ben ervan overtuigd dat ik ook als persoon zal groeien door deze ervaring. Last but not least is dit een manier om mijn frustratie kwijt te kunnen over het zogenaamde glazen plafond - denk maar aan krantenkoppen als “kind nekt carrière moeder”. Het is mijn ambitie het tegendeel te bewijzen.

 

Carla Verhaegen

Carla VerhaegenInnovation Manager bij Generali Group

Met mijn deelname aan de Vacature Academy hoop ik inzicht te krijgen in de Chinese economie en bedrijfswereld. Daarnaast wil ik mijn kennis over international management en financial management graag aanscherpen. Bovendien kan ik tijdens het seminarie cross-cultural management skills verwerven waarmee ik de samenwerking met collega's in het buitenland zal kunnen optimaliseren. Tot slot kijk ik er natuurlijk naar uit om de Chinese cultuur te ontdekken samen met de andere deelnemers.

 

 

 

Thomas Mermans

Thomas MermansEmbedded Software Engineering Architect bij Alcatel-Lucent Belgium

Van nature uit ben ik gemotiveerd door nieuwe uitdagingen, en ik zie dan ook deze Vacature Academy als een ideale opportuniteit om mijn grenzen te verleggen. De mogelijkheid om les te krijgen rond nieuwe interessante thema's in een unieke setting als Peking is een kans die ik niet kon laten voorbijgaan. China fascineert mij als een economische wereldmacht en het lijkt me dan ook zeer boeiend om meer inzicht te krijgen in de Chinese economie. Ik kijk er ook naar uit om veel nieuwe mensen te leren kennen, en connecties te maken die mij ook na de Academy zullen bijblijven. Ten slotte hoop ik dat deze Vacature Academy mij meer inzicht zal geven in mijn eigen sterktes en zwaktes om zo mijn carrière in de juiste richting te gidsen.

 

Pieter-Jan Vandendriessche

Pieter-Jan VandendriesscheProject Engineer bij Atlas Copco

China is een land van extremen, zowel op cultureel als op socio-economisch niveau. De mogelijkheden, maar ook de moeilijkheden die dit met zich meebrengt, is voor ons westerlingen niet altijd te vatten. Daarom is het belangrijk dat we dit Aziatische land in onze steeds meer en meer globaliserende samenleving beter gaan begrijpen. De opportuniteit om met Vacature en de Vlerick Management School richting Peking te trekken, kon ik dus niet aan mij laten voorbijgaan.

 

 

 

 

Op dinsdag 23 oktober stelden we deze deelnemers al aan je voor:

Jelle Houthoofd

Jelle HouthoofdAnesthesist in het UZ Gent

Als arts-specialist word je opgeleid om in je eigen discipline een zeer diepgaande kennis en ervaring op te bouwen, om zo een patiënt veilig doorheen zijn ziekte-episode te leiden. Tegelijkertijd is de medische vooruitgang niet te stoppen en moet men zich voortdurend bijscholen om aan de huidige “Standard of Care“ te voldoen. Implementatie van de vele, dure, innovaties en het tegelijkertijd gebonden zijn aan een strenge budgetbeperking is een zeer lastige oefening. In onze opleiding is er een duidelijke leemte op het vlak van financiering, budgetcontrole, enzovoort. Daarbij komt nog dat het oude principe van de arts als “lone wolf” al lang is voorbijgestreefd. Het coachen van het ganse verzorgende team, beleid uitstippelen voor een medische dienst of zelfs het hele ziekenhuis zijn vaardigheden die je niet zomaar ontwikkelt, en waarin je je moet laten durven begeleiden. Vacature Academy is daarom voor mij de juiste start voor het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden.

 

Freya Mareels

Freya MareelsAdvocaat bij Linklaters LLP

Als advocate gespecialiseerd in financieel recht kom ik dagelijks in contact met bedrijven en financieel directeurs die beslissingen moeten nemen. Met mijn opleiding als juriste ben ik uiteraard goed geplaatst om te adviseren over wetten en reglementen maar bij zulke 'business decisions' komt er veel meer kijken dan enkel het juridische. Ik neem deel aan de Vacature Academy omdat het mij de kans biedt om bij te leren over management, marketing, finance en nog veel meer; om zo onze cliënten en de economische omgeving waarin zij actief zijn beter te begrijpen. Dat Vacature Academy doorgaat in Peking was een extra motivatie om deel te nemen. Zo zal ik alvast kunnen meepraten met mijn volgende cliënt die een investering plant in China!

 

 

Christophe Timmermans

Christophe TimmermansAnalyst bij J.P. Morgan Asset Management

Drie redenen hebben mij overtuigd om me in te schrijven voor de Vacature Academy. Ten eerste is het een ongelooflijke opportuniteit om zeventien nieuwe, interessante, young potentials te ontmoeten. Gedurende één week ideeën uitwisselen en netwerken in de aangename Beijing setting is zeker iets wat ik niet wil missen. Ten tweede neemt het belang China voortdurend toe. Volgens The Economist zou het land in 2019 mogelijk de grootste economie ter wereld worden. Volgens de EIU zou China tegen 2020 naar verwachting 13 megacities met meer dan 10 miljoen inwoners tellen.  Proactief de confrontatie aangaan en leren anticiperen op interculturele verschillen is in mijn ogen dan ook een noodzaak. Tot slot plan ik een echte MBA te starten binnen ongeveer twee jaar, en ik zie dit als een mooie voorbereiding.

 

Thomas Ockier

Thomas OckierManager Corporate Finance bij Petercam

De Vacature Vlerick mini-MBA is een unieke opportuniteit. Deze intensieve opleiding biedt mij de mogelijkheid om de culturele verschillen tussen het Chinese en Europese economische landschap te doorgronden. De verschuivende economische machtsverhoudingen in de wereld en het toenemende belang van China hierin is een actueel onderwerp. De opportuniteit om een mini-MBA te mogen beleven in de bruisende hoofdstad Peking maakt de opleiding nog zoveel uitdagender. Bovendien gebeurt alles onder de deskundige begeleiding van zowel de Vlerick Management School als de professoren van de Chinese universiteiten Peking en Tsinghua. Deze unieke ervaring is ook de ideale gelegenheid om met een diverse groep mensen te leren omgaan en een goed netwerk op te bouwen voor het leven.

 

Hou Vacature.com/academy deze week in de gaten en ontdek wie nog allemaal meegaat naar China!