Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Deloitte blogt: "Openstaande dossiers afwerken"

Naam: Joke Decaestecker

Functie: Senior Tax Consultant Cross-Border Tax

Opleiding: Master in Rechten, Manama in Fiscaliteit aan Ugent

Vrijdag! Net lang genoeg blijven hangen op de “last Thursday drink” gisterenavond om deze ochtend met een fris hoofd te starten. Hoewel ik dat niet van iedereen kan zeggen als ik zo rond me kijk …

 

Hoewel het de laatste dag van de week is, staat er toch nog het een en ander op mijn agenda. Het is namelijk mijn laatste werkdag vooraleer ik een week naar de sneeuw trek. “De losse eindjes aan elkaar vastknopen” is dan ook mijn motto van de dag. Ik probeer zoveel mogelijk openstaande punten af te werken en/of mijn collega’s in te lichten over de laatste stand van zaken met betrekking tot het dossier waarop we samenwerken en de punten die eventueel in de loop van volgende week moeten opgevolgd worden. Verder bereid ik samen met een collega een vergadering voor die gepland staat bij mijn terugkomst.

Ik krijg ook nog telefoon van de klant waar we eerder deze week de “Di Rupo Budget 2012” maatregelen hebben  toegelicht. Blijkt dat één van de fiscale maatregelen waarop we tijdens onze presentatie de aandacht gevestigd hebben een bezorgdheid is van de klant. We plannen een opvolgvergadering na mijn vakantie zodat we dan in detail kunnen bekijken wat de impact zal zijn voor de klant en hoe we hier eventueel een alternatief voor kunnen zoeken. Ondertussen is het al laat in de namiddag en er moeten enkel nog een aantal administratieve taken afgehandeld worden vooraleer ik kan vertrekken. Mijn laatste wapenfeit van de dag is – weinig spannend – het instellen van mijn “out-of-office” bericht … de vakantiestemming is vanaf nu toegestaan!

Zo, ik hoop dat mijn verslag van de afgelopen week jullie een beeld heeft gegeven over hoe het werk van een tax consultant er bij Deloitte kan uitzien. Ik hoop dat ik alvast de volgende indrukken heb kunnen overbrengen: geen enkele dag bij Deloitte is hetzelfde, minstens even motiverend als het werk zelf is de dynamische sfeer die er heerst en – natuurlijk – de collega’s die je omringen. Misschien tot binnenkort!

Groeten,
Joke.