Deloitte blogt: "Per dossier werk je in een team"

Naam: Joke Decaestecker

Functie: Senior Tax Consultant Cross-Border Tax

Opleiding: Master in Rechten, Manama in Fiscaliteit aan Ugent

Geen kunst- en vliegwerk met agenda’s deze ochtend maar integendeel even de tijd om mij te buigen over het advies dat we voor een bepaald dossier aan het schrijven zijn. Het advies wordt in het Engels geschreven en dan is het voor sommige juridische termen soms even zoeken naar de correcte bewoordingen.

Afhankelijk van de klant verloopt de communicatie wel vaker in het Engels, ook binnen Deloitte is dat trouwens vaak zo. Het ontwerp is klaar en dus overleg ik even met de director om me ervan te vergewissen dat het alle elementen bevat waarop we de aandacht van de klant wensen te vestigen. Na het uitvoeren van nog enkele aanpassingen stuur ik het voor een laatste lezing door naar de partner vooraleer we het advies aan de klant bezorgen.

Als “jeugdige” kracht heb ik bij Deloitte trouwens nooit het gevoel er alleen voor te staan. Per dossier werk je in een team dat steeds samengesteld is uit collega’s met een verschillend aantal “kilometers op de teller”. Wanneer ik niet helemaal zeker ben hoe ik een bepaalde vraag van een klant of situatie moet aanpakken dan spring ik even binnen bij een meer ervaren collega om raad te sprokkelen. Ik bel deze namiddag ook nog met een collega uit het Verenigd Koninkrijk in verband met een gemeenschappelijke klant. We bellen maandelijks om elkaar op de hoogte te houden van de diensten die we voor de klant vanuit België en het Verenigd Koninkrijk leveren. Op die manier kunnen we het dossier nauwgezet opvolgen en het is ook fijn om contacten te onderhouden met collega’s uit het Deloitte netwerk.

Het is donderdagavond … de laatste donderdag van de maand zelfs en dus trekken we richting de “last Thursday drink”. De kleine en grote zorgen van de werkdag doorspoelen met een glaasje in het gezelschap van fijne collega’s … er zijn minder aangename manieren om de avond in te zetten!

Tot morgen,
Joke.