Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De portemonnee van Goedele Liekens

Ze brengt maandelijks haar eigen magazine uit en presenteerde al talloze televisieprogramma's. Waar geeft Goedele Liekens haar geld aan uit?

"De grootste hap uit mijn budget gaat naar medewerkers allerlei. Mensen die mij moeten helpen om de boel draaiende te houden. Mensen die mijn kinderen op tijd ergens heen brengen, mensen die mijn kleren wassen en strijken, anderen die die kleren gaan oppikken. Mensen die naar de post gaan, mensen die vliegtickets boeken, mensen die mijn boekhouding bijhouden of de onderhandelingen met werkgevers doen. Een kuisvrouw, een raadsman, een babysit, een persoonlijke secretaresse: het is een gigantische draaimolen die flink wat geld kost.”

Drie beha’s

“Aan chique kleding geef ik, in tegenstelling tot wat mensen denken, niet veel geld uit. Ik heb gewoon te veel kleding nodig om naar dure boetieks te kunnen gaan. Wat ben ik met een peperdure rok als ik hem maar één, maximum twee keer kan aandoen? Als de mensen me morgen op tv zien en overmorgen sta ik op een première met diezelfde blouse, zou ik het onmiddellijk horen. “Daar is ze weer met die blouse.” Bovendien sta ik op de meeste fotoshoots meestal met mijn eigen kleding: het is niet dat ik alles zomaar cadeau krijg. Naar zo’n fotosessie trek je meestal met drie beha’s, twee paar schoenen en nog een reserve-rok. Ik heb dus wel véél kleding nodig. Het feit dat ik op tv of foto’s kom, verplicht me natuurlijk om regelmatig naar een goede kapper te gaan en veel nieuwe kleren te kopen: dat is ook wel fijn.”

Boerenbond

“Ik ben überhaupt geen 'big spender', met geld ben ik voorzichtig. Ik heb niet de zelfstandigenmentaliteit meegekregen in mijn opvoeding: een baantje in loondienst is toch wel het hoogste goed voor mijn familie. Mijn moeder is nog altijd doodongerust over mijn toekomst en mijn pensioen. Ze belt me nog regelmatig om te zeggen dat ze een vacature heeft gezien bij de Boerenbond (lacht). Om haar gerust te stellen, doe ik dus netjes aan pensioensparen en beleg ik mijn geld veilig.”

Foto: vtm