De portemonnee van Francesca Vanthielen

Vtm heeft een nieuw woensdags praatprogramma: Cijfers liegen niet. Presentatrice is Francesca Vanthielen. We namen met haar goedkeuring een kijkje in haar portemonnee en vroegen waar ze zoal graag geld aan uitgeeft.

“Ik heb er even over nagedacht, maar eigenlijk geef ik nergens echt veel geld aan uit. Er is bijvoorbeeld niet één passie waar ik al mijn centen aan besteed. Auto’s hoeven niet duur te zijn, ik heb geen grote kunstcollecties in huis. Mijn hobby’s zijn blijkbaar niet duur. Ik koop natuurlijk goede loopschoenen, maar die gaan even mee. Een cinema of goed boek is ook niet echt een grote investering. En tango dansen kan je overal.”

“Eten is belangrijk, dat wel. Aan een restaurant geef ik graag geld, al kook ik nog liever zelf. En dan kijk ik ook niet op een euro wanneer ik naar de supermarkt ga. Eten maken voor vrienden is nog altijd één van mijn favoriete bezigheden.”

Geen escapisme

“Iedereen denkt dat ik een wereldreizigster ben, maar de verre reizen heb ik nu wel gehad. Doordat ik jarenlang voor vtm het avontuurlijke reisprogramma ‘Go2’ presenteerde, is mijn reishonger wat gestild. Ik wéét hoe Vietnam en Australië eruit zien. Ik hoef niet op walvistocht te gaan met een boot, want ik heb het allemaal al gedaan. Dat klinkt nogal snel blasé, maar het is de waarheid. Mijn behoefte aan escapisme is daardoor klein geworden: ik kan heel tevreden zijn met mijn leventje hier. En zelfs als ik naar Buenos Aires trek, hou ik het sober: ik logeer daar in een hotelletje van 10 euro per nacht.”

“Ik woon graag gezellig”

“Vrouwen hebben wel eens een gat in hun hand als het op kleding aankomt, maar ook daarin ben ik sober. Shoppen doe ik enkel als het echt moet. Al vind ik het ook wel eens leuk om een mooie jurk te gaan uitkiezen voor een show die ik moet presenteren. Vaste sponsors heb ik niet, maar ik ben wel het gezicht voor juwelenmerk Innocence.”

“Het enige waar ik wèl al mijn geld zou kunnen insteken, is mijn huis. Niet dat ik mezelf als iemand zie die haar roeping als binnenhuisarchitecte gemist heeft: verre van. Ik woon gewoon graag gezellig. En daar heb ik graag wat geld voor over.”