De NMBS-groep blogt: "Reizen met de trein is geweldig"

Naam: Mathias Vanden Auweele

Opleiding: Industrieel ingenieur elektromechanica en burgerlijk ingenieur energie

Functie: Studie-ingenieur bovenleiding bij Infrabel

Werkgever: Infrabel is de beheerder van de spoorweginfrastructuur in België. We zorgen ervoor dat al het nodige aanwezig is om treinen veilig te doen rijden.

Mijn werkdag start zoals gewoonlijk op de fiets. Deze keer goed ingepakt met sjaal en handschoenen maar niettemin klaarwakker als ik bij opkomende zon op het Kortenbergs perron aankom.

6 km fietsen is een prima manier om de dag mee aan te vatten! De trein is (eigenlijk ook zoals gewoonlijk) op tijd (:p) en mijn eerste goede daad wordt volbracht door een passagier te wijzen hoe ze de lichten in de coupé kan aansteken. Weet je wat ik zo geweldig vind aan met de trein reizen? De tijd dat je van punt A naar punt B reist, is niet verloren. 's Morgens kan die perfect ingevuld worden door de ‘bookes met choco’ te eten en ondertussen de websites van kranten af te schuimen op zoek naar echt nieuws.

Vanaf Schaarbeek station is het nieuws uitgeput en kan ik beginnen aan het controleren van mijn werk e-mails en kalender. Geweldig om dat draadloos te kunnen doen! Antwoorden doe ik liever aan het bureau, maar in mijn hoofd vormt zich al de planning: de mail van mijn collega om een typeplan van de stroomafnemer kan ik heel snel beantwoorden maar de vraag van mijn baas om een korte tekst over mijn stagewerk voor de general manager gaat toch wat meer tijd vragen…

Om 8:30 kom ik aan op het bureau. Efficiëntie op het werk begint door eerst de laptop aan te zetten (deze neemt graag zijn tijd om op te starten). Vervolgens besteed ik wat tijd aan de nabehandeling van mijn buisiness trip naar Rome. De technische aspecten ga ik morgen verder uitwerken maar vandaag de administratie (onkosten, verslag). De meeting in Rome is heel productief verlopen. Veel bijgeleerd op korte tijd en een uitnodiging meegekregen om onze oplossingen voor de winterproblemen te komen bespreken in Parijs. Een uitstekend idee want het warm water opnieuw uitvinden heeft geen zin!

De ochtend vliegt werkelijk voorbij. Ik moet nog een paar punten afhandelen van een homologatiedossier (duur woord voor het 'keuren' van een spoorlijn) dat tijdens mijn buisiness trip opeens dringend is geworden. Hiervoor moet ik grasduinen in enkele Europese normen. Een tip aan de lezer: normen kunnen van onschatbare waarde zijn! Wat op het eerste zicht saai en langdradig lijkt, kan toch aangenaam te lezen zijn en vooral heel interessant! Een collega komt ondertussen vragen of de meetresultaten van de temperatuur invloed op de rijdraad voldoende zijn als input voor de werkgroep met TUCRail (dochteronderneming van Infrabel) over de basishypotheses. Het ontwerp van een bovenleiding is spijtig genoeg niet zo eenvoudig als een 'waslijn' spannen (nvdr: de 'mannen van de bovenleiding' worden ook wel eens intern de 'mannen van de waslijn' genoemd ;-)). Na een korte analyse blijkt het voorlopig voldoende.

In de namiddag begin ik met een korte literatuurstudie over de opvolging van de interactie van de bovenleiding en de stroomafnemer aan de hand van metingen van de opdrukkracht. Niet zo’n eenvoudige materie en ik ben er zeker van dat je deze zin twee keer hebt moeten lezen voor je het begrijpt. Wel ik geef schaamteloos toe dat ik de meeste artikels ook een aantal keer moet lezen om precies te weten wat men bedoelt. De bijzonderheden aan het raakvlak tussen de rijdraad en de stroomafnemer zouden iedere ingenieur (moeten) boeien. En daar is een simpele reden voor: het is enorm multidisciplinair. Gaande van materiaalkunde voor het koper/koolstof contact tot aerodynamica voor het gedrag van de stroomafnemer bij verschillende snelheid. Om nog maar niet te spreken over massa-veersystemen, trillingseffecten, voortplantingsgolven in de bovenleiding, tribologie, sterkstroom, ... Ik laat de passie even spreken hier :). Ik ben enorm tevreden met mijn job, zowel mijn functie, mijn collega's, mijn baas als mijn bedrijf. De uitdagingen zijn hier eindeloos (zie maar naar de stipheidscijfers en de begrotingsplannen!). Wie wil er nu werken voor een bedrijf waar alles goed gaat en vlot verloop? Het enige dat je kan doen is het nog een tikkeltje beter maken of juist het tegengestelde... Bij de NMBS-groep kun je op heel veel vlakken een verschil maken!

De literatuurstudie en de commentaren van een andere collega via e-mail vat ik kort samen in een rapport. Te bespreken op de STAFF van komende donderdag. Informatie verzamelen is 1 ding, ze nog delen een heel andere. Er rest nog wat tijd om de minder dringende mails te beantwoorden.

Als laatste actie van de werktijd op kantoor neem ik contact op met een collega die zich bezig houdt met informatica aanbestedingen. Ik heb namelijk een stand-alone server besteld voor gebruik over heel de dienst. Na 9 maand blijkt er eindelijk schot te komen in de zaak. Het is spijtig om te zeggen maar op het vlak van IT/ICT zijn er nog veel uitdagingen binnen de NMBS-groep! Gezocht: m/v? ;-)

En nu rechtstreeks van het werk naar mijn verbouwing! Er moet nog een beton uitgebroken worden voordat ik aan dit verslag kan beginnen!

Tot morgen! (Sneak preview: morgen ga ik het Selor taal-examen mondeling Frans afleggen. En nu maar hopen dat er niet te veel taalfouten in deze tekst staan ;-))

Mathias