De NMBS-groep blogt: "Modernisering is geen piece of cake"

Naam: Mathias Vanden Auweele

Opleiding: Industrieel ingenieur elektromechanica en burgerlijk ingenieur energie

Functie: Studie-ingenieur bovenleiding bij Infrabel

Werkgever: Infrabel is de beheerder van de spoorweginfrastructuur in België. We zorgen ervoor dat al het nodige aanwezig is om treinen veilig te doen rijden.

Mensen… Het is vrijdagavond!! :-) Nu ja, als jullie dit lezen is het waarschijnlijk eerder zaterdagmorgen maar de kans is groot dat het weekend is. En wat voor een weekend

Infrabel staat bekend voor het bouwen van tunnels (de diabolo tunnel, de liefkenshoekspoortunnel, …) maar deze keer wagen we ons aan een brug, een echte lange wapper! Halloween is dit jaar een verplichte brugdag maar ook op Allerheiligen en Allerzielen hebben we verlof.

Veel kwam er vandaag niet in huis van werken aan dat stagewerk. De KPI’s zullen nog even moeten wachten want de chef wil voorrang geven aan de nota die orde op zaken moet stellen in het aantal types bovenleiding en het beheer ervan (levensduur, onderhoud, …). Deze nota is bijna af maar vraagt om nog een paar correcties die we samen moeten oplossen. Een type bovenleiding afschaffen om de berg onderdelen (ook wel reserve stock genoemd) te verminderen is allesbehalve een piece of cake! Je moet rekening houden met zoveel dingen dat het onbegonnen werk is voor één individu. Gelukkig kunnen we altijd terugvallen op experten uit de onderhoudszones. Nu ja, hoe meer meningen, hoe meer vreugde! ;-)

Gisteren heb ik tijdens de vergadering vernomen dat er nog ergens een meettoestel ligt om de hoogte van de bovenleiding op te meten. Ik dacht direct aan een probleem dat ik had om te bepalen hoe erg het is als er twee stroomafnemers op korte afstand op een locomotief aan hoge snelheid gelicht zijn. Zoiets kun je goed meten aan de hand van de oplichting van de rijdraad tijdens de doorgang van een stroomafnemer. In de meeste gevallen is die beperkt tot 5 cm maar het valt voor dat er meer wordt gehaald. Vooral dan als de twee stroomafnemers omhoog zijn op één locomotief! Tip: kijk eens omhoog als je een trein ziet passeren aan een hoge snelheid.

Nu zou ik graag zo’n meettoestel ergens in de bovenleiding hangen, bij voorkeur in de buurt van onze camera (tussen Leuven en Brussel). Ik heb blijkbaar geluk want er is al een meettoestel geïnstalleerd op die lijn! Gelukkig want het toestel dat we in de kast hadden liggen was niet geschikt voor dit soort werk. Het enige probleem is dat er enkel wordt gemeten als iemand met zijn laptop ter plaatse komt. Nu moet ik er nog voor zorgen dat er een datalogger wordt geïnstalleerd en een voeding. Ethernet kabel of GSM module erin en klaar is kees! Indien we erin slagen om deze metingen te automatiseren en direct ook de foto’s eraan te koppen dan hebben we een heel interessante tool voor data analyse! Het automatisch opsporen van defecte stroomafnemers komt steeds dichterbij!

Dit is eigenlijk weer een goed voorbeeld van de veelheid aan disciplines die hier aan bod komen. Elektronica, automatisering en een beetje ICT zijn er nodig om dit te realiseren. En zo leer je ook nog iets bij. Hopelijk kan ik eens met zo’n meetopstelling prutsen, ik ben echt benieuwd hoe die elektronica werkt. En dan denken jullie ongetwijfeld spontaan aan volgend citaat: “Do you know the difference between men and boys? It’s the price of their toys…” :-) Op de unief was het kiezen tussen grote machines (elektromechanica) of kleine ‘pruts’componenten (elektronica). Ik denk liever groots!

En nu kom ik spijtig genoeg aan mijn laatste paragraaf. Het was een echte eer om mijn belevenissen te mogen delen met jullie. Hopelijk heeft deze blog jullie zowel geamuseerd als iets bijgeleerd. Misschien dat jullie beeld van de NMBS-Groep een beetje in de goede zin is bijgesteld? Indien jullie nog vragen hebben, reageer dan gerust op dit artikel. Ik zal naar mijn beste kunnen antwoorden :-).

Prettig (verlengd) weekend en een verschrikkelijke Halloween!

Mathias

Ps: ik heb er het volste vertrouwen in dat de volgende blog van Vacature beter gaat zijn dan de deze. Alles moet en zal immers beter worden!