De NMBS-groep blogt: "Het moet en zal beter worden"

Naam: Mathias Vanden Auweele

Opleiding: Industrieel ingenieur elektromechanica en burgerlijk ingenieur energie

Functie: Studie-ingenieur bovenleiding bij Infrabel

Werkgever: Infrabel is de beheerder van de spoorweginfrastructuur in België. We zorgen ervoor dat al het nodige aanwezig is om treinen veilig te doen rijden.

Ook al zijn ze zeldzaam, er zijn altijd wel van die dagen die je liever zou skippen. Vandaag begon ook zo. Ik had er echt geen zin in.

Maar ja, dan denk je: ‘het moet’ en je sleurt je uit bed, weer de fiets op, weer de trein op, weer de trap op naar de derde verdieping (beweeg en neem de trap!), de vierde deur rechts en tot slot het eerste bureau aan de rechterkant. Eh voila, present! Maar dan begint het natuurlijk… De collega die ik al twee weken niet hebt gezien, komt enkele minuten na mij toe. Ik moest hem al een tijdje spreken over een paar belangrijke Europese  ontwikkelingen en nu heeft hij eindelijk eens een vergaderingloze voormiddag die samenvalt met de mijne. Die paar ontwikkelingen bespreken heeft de hele voormiddag gekost! Uiteindelijk is de chef er zelfs bij komen zitten. Indien deze voorstellen effectief worden uitgevoerd, zullen ze een grote impact hebben op het treinverkeer. Technisch dan wel te verstaan! En we moeten ons hierop voorbereiden. De ‘goesting’ had mij snel terug bijgebeend. Waarschijnlijk was zijn trein te laat… Ha! ;-).

Ok, ok, ik voel al een paar fronsende, boze blikken in mijn richting. Misschien dat er zelfs al mensen klaarstaan om op de reageer knop hieronder te drukken (doen!!)? De stipheidcijfers zijn allesbehalve om mee te lachen. En ik kan jullie garanderen dat ze ook verschrikkelijk au serieux worden genomen binnen de NMBS en Infrabel. Er gaat geen dag voorbij of het woord ‘stipheid’ of ‘regelmaat van het treinverkeer’ valt in één van de drie landstalen. In mijn eerste blog vertelde ik over mijn trein die ‘zoals gewoonlijk’ op tijd was. Een anonieme reiziger merkte terecht op dat zijn trein vaker te laat was, dan op tijd.

Die twee vallen natuurlijk niet met elkaar te rijmen en de stipheidscijfers liegen er ook niet om: er zijn veel te veel treinen die niet op tijd rijden... Ik kan hier spijtig genoeg niet veel over schrijven. Niet omdat ik niet mag, niet wil of niet kan. Gewoon omdat alles al gezegd is geweest. We kennen de oorzaken, we weten dat er veel zaken zijn die buiten onze controle liggen, we weten dat er dingen zijn die tijd vragen om te veranderen en dat is allemaal al eens besproken geweest op tv of gepubliceerd in een krant… Maar anderzijds weten we ook dat er binnen 10 jaar 55% van de NMBS-groep op pensioen gaat en dat er nog steeds meer en meer pendelaars gebruik maken van de trein.

Wij staan voor een wereld vol met uitdagingen, zowel operationeel, technisch als op vlak van personeel. Opgelet! Ik pleit hier niet voor verzachtende omstandigheden… Zoals ik al zei: de cijfers liegen niet en het moet en zal beter worden. Het enige dat ik kan zeggen, is dat ik mijn best doe en zal doen. Met deze blog bijvoorbeeld, probeer ik mensen te laten zien hoe het is om bij ons te komen werken. Onze bedoeling is om ze te informeren en natuurlijk te overtuigen. Kom van naast de zijlijn het veld op en laat zien hoe je een penalty pakt!

Ok genoeg! Ik ben weer veel te ver buiten het opzet van deze blog gegaan. Terug naar hoe het is om een sterkstroom ingenieur te zijn bij Infrabel. :-) Zoals ik al zei was mijn goesting vlug teruggekeerd en maar goed ook want in de namiddag hadden we een serieuze agenda voor de STAFF vergadering. Iedere twee weken komt de ploeg bovenleiding bij elkaar om de status van onze projecten te overlopen en input te vragen van de andere ‘catenairisten’ (caténaire is Frans voor bovenleiding). Deze keer zijn er heel veel materialen behandeld… Van een klem om de rijdraad mee op te hangen tot een matrijs om ze vast te persen. Ja het gaat inderdaad over de kleinste materialen want het zijn ook deze die voor de grootste problemen zorgen! Eén van mijn eigen onderwerpen was een demo geven van een nieuw computer programma waarvoor ik vorige week een opleiding heb gevolgd. Dit programma geeft mij alles wat ik nodig heb om op een kaart van België de locatie aan te duiden van installaties.

Wat nog interessanter is: ik kan ook de spoorlijnen een kleur geven afhankelijk van een bepaalde eigenschap. Je hoeft niet zo lang te zoeken om te vinden dat het bijzonder interessant zou zijn om de investeringen, het onderhoud en de incidenten op die manier op kaart te zetten! De spoorsegmenten waar weinig onderhoud is gedaan in het rood en waar veel is gedaan in het groen. Een kaart zegt meer dan duizend rapporten. Verder worden ook een paar aankondigingen gedaan zoals de verhuis van onze dienst naar een pas gerenoveerde verdieping van een ander gebouw. Omdat ons bedrijf al zolang bestaat, is het nodig om af en toe ook eens het stof van achter de plinten weg te halen eh ;-).

Morgen heb ik doelbewust mijn agenda vrij gehouden van vergaderingen om te kunnen werken aan mijn stagewerk en aan een belangrijke nota. Je moet altijd zorgen dat je af en toe ook eens tijd hebt om de beslissingen die volgen uit een vergadering toe te passen ;-). Op het eerste zicht dus niets spectaculair… Of toch? Dat lees je morgen!

Groeten,
Mathias