Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De "menner" in zijn werkomgeving

In je werkomgeving zoek je ruimte, creativiteit en positieve collega's. Onpersoonlijke samenwerking stel je niet op prijs. Je loopt graag in de kijker, je hebt veel zelfvertrouwen.

Formele overlegmomenten mogen niet te lang duren. Samenwerking met anderen kent voor jou ook steeds een persoonlijk aspect. Zo maak je binnen een taakgericht gesprek steeds plaats om meer persoonlijke dingen aan te kaarten.

De "data" kant van bedrijfsvoering, met al z'n cijfers en strikte regels en procedures, boeit je weinig.

Volgende punten en taken zijn je op het lijf geschreven:

"leiding geven"
Ligt je wel. Je stuurt anderen, maar ook een team graag meer kritisch aan. Als leidinggevende geef je aan hoe het kan en moet. Soms kom je in al je enthousiasme wel over als autoritair, wat echter niet je bedoeling is. Je kan een uitstekende projectleider zijn, zelfs in tijden van crisis. Anderzijds ben je wat wispelturig en onvoorspelbaar. Je projectmedewerkers hebben liever een duidelijke structuur, heldere instructies en niet die aflatende stroom van steeds nieuwe initiatieven die je via je groot netwerk hebt binnengehaald.
"groepswerk"
mag niet te formeel zijn. Brainstorming is je op het lijf geschreven. Zolang het je kan boeien, ben je een dynamisch teamlid. Als de onderwerpen te routinematig worden of als de vergaderingen te lang duren, laat je dat snel merken. Je zou wel eens een vergadering in een vergadering durven houden. Je hoort jezelf graag praten en dat kan een bedreiging zijn!

Je voelt je minder goed in:

"time management"
is niet denderend, maar je weet je wel met het nodige improvisatietalent uit de slag te trekken. Desnoods doe je beroep op anderen, die je makkelijk inschakelt.
"beslissingen nemen"
Dit is niet echt je sterkste kant. In je enthousiasme dreig je soms te snel te beslissen (veel "wens-strategieën). Er zit ook niet veel lijn in je beslissingen, zeker niet voor buitenstaanders.
"leiding krijgen"
Leiding krijgen ligt je duidelijk minder. In je werkomgeving mogen er niet te veel "moetens" aan bod komen. Een baas die participatief optreedt stel je op prijs. Voor kortere periodes kan je wel meewerken, maar weldra wordt duidelijk dat je zelf liever de leiding zou overnemen.