Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De maandag van Peter Vanderheyden, projectleider van het viaduct in Vilvoorde

Als projectingenieur en hoofd van de cel Bruggenbestand van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer leidt Peter Vanderheyden de herstelling van het viaduct in Vilvoorde. Zowel de technische kant, als de coördinatie en communicatie met alle betrokken partijen vallen onder zijn bevoegdheid.

5u30. Ik sta op. Hoewel ik een vroege vogel ben, vandaag toch een beetje vroeger dan anders. Ik wil om 7 uur in de werfkeet onder aan het viaduct zijn. Onderweg merk ik dat onze informatiecampagnes hun werk hebben gedaan. Heel wat mensen zijn vroeger vertrokken. Mijn reisweg valt ongeveer samen met het traject van de werken, zodat ik kan controleren of de signalisatie in orde is.

7u10.
De lokale wegen rond Machelen zitten vast. Daardoor ben ik later dan verwacht op de werf. Onze communicatieverantwoordelijke, Anton de Coster, staat mij op te wachten. Een journalist van de VRT-radio wil hem interviewen boven op het viaduct. Daar geraak je alleen via een trap die door een van de brugpijlers gaat. En alleen ik heb de sleutel.

8u00.
We zijn weer in de werfkeet. De werfleider geeft een eerste update van de werken. In een eerste fase frezen we de toplaag van het asfalt weg. Ook de uitzettingsvoegen, waar het uiteindelijk allemaal om te doen is, worden nu al uitgebroken. Om 9 uur bekijk ik met de aannemer of we niet alleen de toplaag maar ook de onderlaag moeten wegfrezen. We hebben het ook over de werken in de middenberm. Er ligt veel vuil en het beton blijkt hier en daar aangetast door vocht.

10u30.
Ik telefoneer en mail. Een aantal tekstkarren, een belangrijk onderdeel van de signalisatie, zouden niet goed leesbaar zijn. Het filedetectiesysteem moet nog beter gekalibreerd worden. En ik bespreek met het hoofd van de brandweer wat we doen in geval van een incident. Daarna neem ik contact op met het Vlaams Verkeerscentrum om me te informeren over de toestand op de weg. Blijkt dat die meevalt.

14u00. De werfopzichter springt binnen en met hem overloop ik een paar andere werven waarvoor ik verantwoordelijk ben. Ik bel opnieuw met het Verkeerscentrum om te kijken of de omleiding op de buitenring, die sinds 14 uur van kracht is voor niet al te veel hinder zorgt. Maar ook die blijkt mee te vallen. Rond 17 uur vergader ik met onze communicatieverantwoordelijke en geef hem een laatste stand van zaken mee.

18u00. Met mijn afdelingshoofd overloop ik de gang van zaken tot nog toe. We hebben het over de lokale verkeershinder en we beslissen om het kruispunt van de Diegemstraat en de Schaarbeeklei weer open te stellen voor verkeer.

19u30.
Ik rij naar huis. Zonder al te veel problemen. Maar ook zonder echte ontspanning in het vooruitzicht. Ik leef al twee maanden aan dit ritme. En werk ook nog tot 7 september door. Ik het me niet veroorloven tussendoor even vakantie te nemen.

20u45.
Mijn laptop gaat weer open. Dit keer om alle klachten van weggebruikers te behandelen. Dat is niet altijd leuk, maar ook niet erg. Heel veel vragen gaan over hoe je het best van punt A naar punt B kunt rijden. In totaal beantwoord ik dertig mails. Rond 23 uur kijk ik nog een laatste keer naar de nieuwssites om door de berichtgeving over de werken te gaan. Alles is rustig.

23u30.
Ik ga slapen.