De carrière van Sien Eggers in 6 video's

Sien Eggers is een multi-inzetbare dame: ze staat haar vrouwtje in het theater, komt snedig uit de hoek in spelprogramma’s, zet sterke madammen neer in televisiefictie én was een stemmenactrice voor de Vlaamse versie van Finding Nemo. Maar wat deed ze nog allemaal?

1983: Het liegebeest

Dertigers herinneren zich vast de BRT-kinderserie Het liegebeest. Wat ze misschien niet weten is wie de stem van de kinderen Willem en Fientje insprak: dat was onze eigen Sien Eggers!

1994-1996: Buiten de zone

Het jeugdprogramma Buiten de zone, met Bart De Pauw, werd regelmatig onderbroken door een fictief gezin met dochterslief op de grond, vader in de zetel met een pintje en moeder aan het strijken. Twee keer raden wie de moeder vertolkte … Sien nam ook enkele sketches op, zoals deze:

2000-2001: In de gloria

Een van de meest iconische sketches uit de Vlaamse televisiegeschiedenis: in-mijn-poep met Sien Eggers en Frank Focketyn. Tegen de millenniumwisseling aan nam Sien een hele rist typetjes voor haar rekening in dit fictieve human interest-programma.

2004: Het eiland

Lydia “willen we dat afspreken” Protut, de neurotische bazin van Guido, Michel, Frankie en Alain uit Het eiland zal nog bij veel mensen in het geheugen blijven hangen zijn. Van onder haar torenhoge kapsel probeerde ze orde te scheppen in de chaos in het bedrijf Cynalco Medics.

2009: Van vlees en bloed

Sien Eggers nam hier de rol van slagersvrouw Liliane Verstappen op zich, wat haar een Vlaamse televisiester voor beste actrice opleverde. Liliane probeert met alle macht haar gezin en huishouden op de rails te houden, nadat haar man haar bedroog en hun lang verloren zoon terug naar huis keerde.

2011: Red Sonja

Begin december 2011 begon de tragikomische reeks Red Sonja op Canvas. Sien Eggers speelde de hoofdrol: de 55-jarige Odette die om haar eigen problemen te ontvluchten een online persoonlijkheid uitbouwt als de sexy, zelfzekere “Red Sonja”.