De carrière van Lieven Scheire in 7 grappige filmpjes

Vlaanderens bekendste grappige wetenschapper Lieven Scheire maakt furore op zondagavond op één met zijn programma 'Scheire en de schepping'. Het is het voorlopige laatste wapenfeit in de tienjarige mediacarrière van de Oost-Vlaming. We kijken even naar de meest opvallende momenten.

1. Man Bijt Hond

De allereerste keer dat het grote publiek kennismaakte met de Neveneffecten, het comedycollectief van onder andere Lieven Scheire, was in de Man Bijt Hond-rubriek 'Zonder Handen'. Samen met Jonas Geirnaert (Koen De Poorter en Jelle De Beule vervoegden de groep pas later) werd hij met een record aantal neenstemmen uit het programma gekegeld.

2. Neveneffecten

Bij Woestijnvis maakte het viertal de reeks Neveneffecten, een serie die documentaires parodieerde.

3. De Laatste Show

In een volledig in scène gezette aflevering van De Laatste Show trad Scheire onder andere aan als Bert Verhaeve, die beweerde dat hij het concept Samson & Gert uitgevonden had.

4. Willy's en Marjetten

In 2006 kregen de Neveneffecten en Bart De Pauw primetimezendtijd op één toegewezen met het absurde Willy's en Marjetten. Scheire nam onder andere de rol van flik Eddy Walput voor zich.

5. Basta

Begin 2011 deden de Neveneffecten een paar instituten op hun grondvesten daveren met het programma Basta. Onder andere de klantendienst van Mobistar, de belspelletjes op commerciële zenders en SABAM werden door de mangel gehaald.

6. De Laatste Show (bis)

In 2007 en 2009 had Scheire een vaste rubriek in het praatprogramma De Laatste Show. In 2007 kwam hij vol overgave fysica onderwijzen, in 2009 deed hij elke week, samen met Jelle De Beule, een complottheorie uit de doeken.

7. Scheire en de schepping

Het jongste mediakindje van Lieven Scheire.