Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De carrière van Green Day in 6 video’s

Of het een marketingstunt was om hun nieuwste album ‘¡Uno!’ – het eerste van een trilogie – te promoten, lijkt twijfelachtig. Feit is wel dat Green Day de wereldpers gehaald heeft met de scheldtirade van frontman Billy Joe Armstrong op het ‘I Heart Radio’-festival en zijn daaropvolgende opname in een ontwenningskliniek. Een beknopt carrière-overzicht van dit succesvolle punkrocktrio.

The Judge’s Daughter (1990)

De basis voor Green Day werd gelegd in 1987. Na de eerste EP ‘1,000 Hours’ verscheen begin 1990 de volwaardige debuutplaat ‘39/Smooth’ op het onafhankelijke label Lookout! Records. Hierbij een vroege liveversie van ‘The Judge’s Daughter’, een nummer van dat eerste album.

Basket Case (1994)

Green Day kende zijn grote doorbraak in 1994 met het album Dookie en de bijhorende single Basket Case. Samen met the Offspring was de groep toen een van de boegbeelden van een heuse punkrockrevival. Critici spraken smalend over ‘Disneypunk’, maar dat belette de groep niet om enkele gigantische hits op MTV te scoren, een Grammy Award te winnen en wereldwijd 16 miljoen albums te verkopen.

Bekijk hier de andere video's!