De 20 rijkste zangers ter wereld

Wie mooi kan zingen, kan met zijn stem niet alleen de harten van het publiek veroveren, maar kan er ook smakken geld mee verdienen. Vraag dat maar aan de zangers U2, Kiss, Foo Fighters en Guns N’ Roses om maar een paar voorbeelden te noemen.

Rockster worden, het is de droomjob bij uitstek van heel wat muziekfans. Zanger van een wereldberoemde rockgroep lijkt dan ook de mooiste job ter wereld. Zijn het immers niet de frontmannen die gaan lopen met alle aandacht, vrouwen en geld?

De site Celebritynetworth.com publiceerde onlangs een lijst met de rijkste zangers ter wereld. En wat blijkt? Wie behalve zanger ook een productief songwriter is, vergroot zijn kansen gevoelig op een hoge plaats in de lijst. In de top vinden we grootverdieners die al tientallen jaren meedraaien in de muziekbusiness en miljoenen platen verkocht hebben.

Helemaal aan kop van de rangschikking vinden we niet geheel verrassend ex-Beatle Paul McCartney. Zijn vermogen is opnieuw sterk gestegen door zijn huwelijk met Nancy Shevell. McCartneys vrouw heeft een aandeel ter waarde van 150 miljoen pond in het transportbedrijf van haar familie.

De nummer 2 in de lijst, Bono van U2, had makkelijk de 1 miljard dollar kunnen halen, maar helaas had hij net iets te veel in Facebook geïnvesteerd, waardoor zijn vermogen een flinke knauw gekregen heeft.

Bekijk hier de volledige top 20!