Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Dag 4 – INTP of ESFJ en RFTNG in H20

De sessie van vandaag had vooraf al heel wat vragen doen rijzen. Sommigen goochelden al met termen als INTP, ENTJ, ESFJ,….waardoor anderen erg nieuwsgierig werden. “Waarover heb je het?” of voor de meer gevorderden: “Welk profiel zou ik hebben?”


Inge de Clippeleer, Researcher aan de Vlerick Leuven Gent Management School, zou ons op woensdag 13 juli van alle antwoorden voorzien. Ze had de groep al 3 dagen kunnen observeren en maakte er ondertussen ook zelf deel van uit. Zij was dan ook de aangewezen persoon om ons mee te nemen in de wereld van MBTI. Door de verschillen in persoonlijke voorkeuren en het onderverdelen in profielen kregen sommige deelnemers een heel nieuwe kijk op hun mede-summerschoolers, maar ook op hun bazen, collega’s en teamleden.


Een oefening over de communicatiestijl per groep van profielen leverde sprekende beelden op over hoe verschillende groepen elk op hun eigen manier een boodschap initiëren en deze overbrengen. Een oefening om perceivers en judgers – kort door de bocht: mensen die eerder ongestructureerd en last minute werken vs mensen die meer geordend en planmatig werken – op een goeie manier te laten samenwerken, bleek toch niet zo eenvoudig. Wat we zeker onthouden van deze voormiddag: Complementair zijn is belangrijk, maar niet altijd even gemakkelijk.


In de namiddag begon het ‘echte’ werk. Neem 8m en 8v met talent, plaats ze in een rafting bootje in een snelle stroming en kijk wat ervan terecht komt. De zon wou jammer genoeg niet mee, maar dat kon de pret niet bederven. De deelnemers werden in een wetsuit, helm en reddingsvest gehesen en kregen een 1-, 2- of 4-persoonsboot toegewezen. Complementariteit werd gezocht, maar bleek niet altijd even goed gekozen.  Bootjes gingen achterste voren, bleven steken op rotsen en zelfs eentje ging onderste boven. Dat het een band schept werd duidelijk hoorbaar aan het gelach en gejoel op het water van de Var. Uiteindelijk vonden de meesten wel een manier om vrij vlot door de stroomversnelling te geraken en het einde te bereiken.


Na een ietwat primitieve opfrisbeurt – lees: tuinslang met koud water op de parking – stond de volgende halte van de dag op het programma. Een bezoek aan en een diner in stijl in de hoofdstad van de Cote D’Azur: Het wondermooie Nice.


 


(Door: Veerle Vandecasteele)