Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Dag 3 – De magie van de strategie

Dag 3 in het zonovergoten en culinair hoogstaande Mougins en tijd om de weg uit te stippelen. Onze gids van dienst: Prof. Dr. Werner Bruggeman. Hij neemt ons mee in de wondere wereld van Strategisch Management. Wat willen we bereiken? Wat kunnen we bereiken? En wat moeten we doen? Met een welbepaalde strategie beschrijft een onderneming de hulpmiddelen om de gewenste toekomst vast te leggen. Iets wat niet enkel aan de top van een organisatie moet besproken worden.


De tools en modellen die worden aangereikt tijdens deze sessie helpen de omgeving en concurrentiepositie te analyseren en de opportuniteiten en bedreigingen vast te leggen.  Na het grote theoretische gedeelte werden de deelnemers in de namiddag opgesplitst in 4 kleinere groepen om hun opgedane kennis te toetsen aan concrete praktische voorbeelden. Zullen ze gebruik maken van de cursus negotiëren om hun gelijk te halen binnen de groep? Of krijgen ze vanuit strategisch oogpunt de neuzen meteen in dezelfde richting?

(Dries Mahieu – Vacature)Wie is professor Werner Bruggeman?


Prof Dr Werner Bruggeman is Doctor in Economics aan de Universiteit Gent en gespecialiseerd in Industrial Engineering aan de Georgia Institute of Technology in de Verenigde Staten. Hij is tevens Professor in Accounting & Control aan de economische faculteit van de Universiteit Gent en aan de Vlerick Leuven Gent Management School.


Hij is stichter en Managing Partner van B&M Consulting. Hij is voorzitter van The Belgian Institute of Management Accountants and Controllers (BIMAC). Hij is lid van de Raad van Bestuur van The European Controllers Review en lid van de adviesraad van The Belgian Production and Inventory Control Society (PICS Belgium).


Hij coacht tal van bedrijven inzake strategievorming en –voering. Hij is expert in Activity-Based Costing, The Balanced Scorecard en Japanese Cost Management Techniques. Hij is tevens auteur van tal van boeken en publicaties rond deze topics.