Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Dag 1 - ...en het zit meteen goed.

Zondag 10 juli, 4u28 ’s morgens. 16 m/v met talent staan er wat afwachtend bij in de luchthaven van Zaventem. Perfect op tijd, voorzien van de nodige bagage en motivatie maar allen ook met één en dezelfde gedachte: ‘Ik had nog wat langer willen blijven liggen’.


Drie uur later meldt de piloot dat de landing wordt ingezet en de weerssituatie op de begane grond kan vertaald worden in een mooie 24 graden en geen wolkje aan de lucht. De eerste glimlach verschijnt, de ogen gaan iets meer open.


De plaatselijke gids Danielle, afkomstig uit Gent maar al 29 jaar woonachtig in Zuid-Frankrijk, wacht ons op en neemt ons meteen mee voor een eerste ontbijt op het strand van Juan Les Pins. Na de eerste Croissants en Pain Français staat een rondleiding door het oude stadsgedeelte van Antibes op het programma. Gezellige straatjes in Provence-stijl waar de geuren en kleuren ons meteen verwelkomen. De overdekte markt, het Picasso-museum maar het meest in het oog springend zijn de reusachtige jachten en luxeschepen in de haven. 4, 5 of 6 verdiepen, ruimte voor een jetski of voor een helikopter, eigen personeel of gewoon een gitzwart design model. Ze liggen er voor het uitkiezen. Al blijft het wachten op de cursussen van om over de prijs te kunnen onderhandelen.


Intussen is het kwik gestegen naar 28 graden als de groep aankomt bij het prachtige hotel in Mougins. Een 3-gangen lunch op een met schaduw gevuld terras vormt het voorgerecht van de eerste plons in het zwembad. Als aperitief krijgt de groep in de vooravond nog de nodige invulformulieren voorgeschoteld om later op de week hun MBTI profiel en Career Focus te kunnen bepalen.


De eerste dag wordt afgesloten met alweer een overheerlijk diner,een lekker wijntje, krekels op de achtergrond en leuke verhalen om te delen. Het perfecte begin van een weekje Summerschool voor gemotiveerde Young Professionals. Het zit goed, maar het was een lange dag. Slaapwel. Dries Mahieu (Vacature)