Consultant

Consultant


Als consultant adviseer je een organisatie over een vakgebied waarvan de organisatie zelf geen kennis heeft. Je kunt een adviesfunctie bekleden op de meest uiteenlopende gebieden: ICT, Human Resources, milieu, cultuur, financiën, internationale samenwerking, personeelszaken.


Elke consultant houdt zich bezig met min of meer dezelfde vraagstukken: advies, begeleiding, training en deskundigheidsbevordering. Je staat garant voor de tevredenheid van de klant. Deze laatste adviseer je bij mogelijke oplossingen en je communiceert deze oplossingen op een heldere en begrijpelijke wijze.


Een goed consultant luistert meer dan hij spreekt en moet een vertrouwenspersoon worden. Om goed advies te verlenen moet je immers de binnenkant van de organisatie kennen


Taakomschrijving


-Als consultant adviseer je een organisatie over een vakgebied waarvan de organisatie zelf geen kennis heeft.
-Je kunt een adviesfunctie bekleden op de meest uiteenlopende gebieden: ICT, Human Resources, milieu, cultuur, financiën, internationale samenwerking, personeelszaken.
-Elke consultant houdt zich bezig met min of meer dezelfde vraagstukken: advies, begeleiding, training en deskundigheidsbevordering.
-Je staat garant voor de tevredenheid van de klant. Deze laatste adviseer je bij mogelijke oplossingen en je communiceert deze oplossingen op een heldere en begrijpelijke wijze.
-Je geeft vaak trainingen. Zowel bij klanten, die je helpt met het voorbereiden of implementeren van de oplossingen, als intern.
-Een goed consultant luistert meer dan hij spreekt en moet een vertrouwenspersoon worden. Om goed advies te verlenen moet je immers de binnenkant van de organisatie kennen. >/
-Als je net bent afgestudeerd, loop je mee met een senior consultant die je de kneepjes van het vak leert. Na enkele jaren werkervaring, word je junior consultant. Hoe meer je groeit in een functie, hoe meer verantwoordelijkheden je zult krijgen.
-Een consultant bouwt een netwerk op.
-Senior consultants halen hun eigen opdrachten binnen.
-Ze werken zelfstandig aan hun eigen netwerk en moeten voldoen aan hun targets.


Profiel


-Je bent licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen, handelsingenieur of handelswetenschappen.
-Voor een functie als senior consultant is ervaring vereist, meestal als junior consultant in een ander bedrijf, maar dat kan ook in een financiële functie zoals bijvoorbeeld auditor of financieel analist.
-Je beschikt over een sterke overtuigingskracht.
-Je bent een actieve teamplayer met een ondernemersmentaliteit, die zeer resultaatgericht werkt.
-Je kunt evengoed zelfstandig en autonoom werken.
-Je bent goed georganiseerd en communiceert vlot, ook in het Frans en het Engels.
-Je hebt een commerciële ingesteldheid en een mature persoonlijkheid.
-Je bent open, luistervaardig en sociaal. Echte interesse hebben in mensen is een voorwaarde.
-Flexibiliteit is een must.
-Je kunt nauwgezet werken en hebt zin voor initiatief.
-Je bent goed in analytisch denken.