"Collegialiteit bevordert de dagelijkse samenwerking"

Naam: Francis Bruneel

Leeftijd: 34

Functietitel: Administratief medewerker

Organisatie: Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening

Diploma: graduaat Marketing

Elke week blogt m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week laten we vijf werknemers van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening aan het woord.

Lees de andere blogs op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Jobpunt Vlaanderen heeft mij gevraagd om een blog te schrijven over het reilen en zeilen in een tekenbureel. Uit nieuwsgierigheid ga je al gauw eens kijken waarover andere mensen het in het blog hebben. Het valt me op dat dit telkens vanuit een persoonlijk en autobiografisch standpunt wordt geschreven. Begrijp me niet verkeerd, daar is absoluut niks mis mee. Zo krijg je een blik op iemands dagelijks leven, leer je hoe die persoon zijn of haar dag doorbrengt in de privésfeer of op de werkvloer. Maar wat als je niet enkel over jezelf schrijft maar ook de mensen waar je al jaren mee samenwerkt aan het woord laat? Tenslotte werken mensen niet uitsluitend alleen maar ook in teamverband.

Daarom besloot ik mijn collega’s te betrekken in het schrijven van deze blog. Zo krijgen lezers meer dan zomaar een eenzijdig verhaal maar daarentegen een aanbod van diverse standpunten en ervaringen.  Mezelf en collega’s zullen proberen enkele van onze vele taken te verwoorden in een summiere maar toch leerrijke anekdote.

Niet iedereen is vertrouwd met de dagelijkse taken van een tekenbureel. Sommigen hebben misschien nog de achterhaalde gedachte waar de tekentafel als een onmisbaar item wordt beschouwd, maar zoals in ieder bedrijf of openbare dienst blijft de tijd niet stil staan en evolueert men naar een tijdperk waar digitalisering het sleutelwoord wordt.

Deze digitalisering vind ik trouwens ook persoonlijk in mijn werk terug. Eén van mijn dagelijkse taken als administratief medewerker is het behandelen van planaanvragen die via de website van AGIV worden aangevraagd. Sinds de gasexplosie in Ghislenghien die u zich vast en zeker nog zult herinneren heeft de Vlaamse Regering besloten om alle aanvragen via een elektronisch informatieportaal te laten verlopen.

Op deze manier moet het voor aannemers of studiebureaus eenvoudiger worden om de nodige plannen tijdig te bekomen. De tijd dat deze plannen in een analoge kaartvorm werden verstuurd is al lang voorbij, en misschien is dat maar goed ook. Het aantal aanvragen vermenigvuldigt zich dagelijks.

Voor aanvang van werken vraagt men dus de nodige plannen aan. De administratieve verwerking van deze aanvragen is slechts een fractie van wat er zich in een tekenbureel afspeelt. In de volgende blog laat ik het woord aan een collega die een tipje van de sluier zal oplichten over haar werkdag als tekenaar.

Tot morgen.

Jobpunt_Logo_edited-1.png