Christeyns: "Soms halen we hooggeschoolden in het buitenland"

“Wij hebben verbazend weinig last van de crisis gehad”, zegt Jef Wittouck, managing director van het Gentse chemiebedrijf Christeyns. “Al zijn we in 2009 en 2010 wel iets minder hard gegroeid dan de jaren ervoor. Christeyns is vooral gespecialiseerd in wasmiddelen en –systemen voor de industriële wasserijsector. We hebben geluk dat we in een stabiele markt actief zijn en dat we over een groot marktaandeel beschikken.”

Bij Christeyns werken veel ingenieurs met een specialisatie chemie, elektromechanica en textiel. “Wij stellen meer hooggeschoolden tewerk dan andere chemisch bedrijven omdat er bij ons veel ingenieurs op de baan zijn. We ontwikkelen niet alleen industriële reinigingssystemen, maar verzorgen ook de installatie, service en het onderhoud bij onze klanten. Onze systemen zijn zo gesofisticeerd dat we daarvoor een beroep moeten doen op ingenieurs. Wij stellen in totaal 500 mensen tewerk, waarvan de helft in buitendienst. In Gent werken 120 mensen. Momenteel zijn we op zoek naar vijf ingenieurs met een masterdiploma. Voor onze vestigingen in het buitenland zoeken we er vijftien.”

Niet echt sexy

Is het moeilijk om nieuwe ingenieurs te vinden? “Ja, er studeren er gewoon te weinig af. We halen ze soms uit het buitenland als we ze hier niet kunnen vinden. Zo zijn we heel bewust in Frankrijk op zoek gegaan naar drie hooggeschoolden. Vóór de crisis was het heel lastig om mensen te vinden. Tijdens de crisis ging het iets makkelijker, maar nu wordt het terug moeilijker. In Vlaanderen zijn er nogal wat chemische bedrijven met flink wat tewerkstellingsmogelijkheden voor hooggeschoolden, zeker voor ingenieurs. Christeyns is een sterk groeiende, dynamische onderneming die internationaal actief is, maar we hebben een groot nadeel: onze corebusiness is niet echt sexy. In periodes van hoogconjunctuur is dat een nadeel. Wij moeten dan meer moeite doen om onszelf als bedrijf bij potentiële werknemers te verkopen.”

Hoe pakt Christeyns dat aan? “We proberen nieuwe medewerkers te vinden op een vrij traditionele manier, via advertenties in Vacature of op jobsites. We doen nog niet aan campus recruitment, maar bieden wel stageplaatsen aan voor industriële ingenieurs en bio-ingenieurs. We werken ook samen met thesis- of doctoraalstudenten. Zo vinden we soms heel interessante mensen. Het grote voordeel is dat ze ons bedrijf al kennen op het moment dat ze aangenomen worden. Wij proberen hooggeschoolden zoveel mogelijk vrijheid te geven, maar dat is niet altijd even vanzelfsprekend. Veel mensen dromen van vrijheid, maar niet iedereen kan daar even goed mee overweg.”