Bye bye China!

Elke dag blogt een deelnemer van de Vacature Academy over zijn of haar dag. Vandaag is het woord aan Tine Deckers, stafmedewerker communicatie bij VRT.

Tine DeckersBij een fantastische week in Beijing hoort een fantastische laatste avond. Na ons bezoek aan de Grote Muur, een stevig potje afdingen in de shopping mall en een magistraal diner in Dadong – dat ik overigens niet graag zelf zou moeten betalen – gingen we vrijdagavond met een flinke delegatie Academy’ers clubben in Elements. Op de parkings die we op de weg ernaartoe passeerden, stonden de Maserati’s, Ferrari’s, Bentleys en Porsches broederlijk naast elkaar te glimmen en ook de club zelf liet weinig aan de verbeelding over. Dit is een plek voor de lucky few. Gangnam style, maar dan in Beijing.

Binnen troffen we een internationaal publiek dat niet kijkt op een yuan meer of minder en er in enkele uren het weekloon van een gemiddelde Chinees doorjaagt, al zou het ook veel meer kunnen zijn. Onder het publiek bijzonder veel langbenige meisjes en jongens met een bij ons nog niet zo heel ingeburgerd diep uitgesneden “mannendecolleté”. De verklaring vonden we op een affiche bij de ingang; we waren op een thema-avond beland waarop ook het integrale personeelsbestand van een modellenbureau was uitgenodigd. Een van de bevallige dames keek daarbij wel heel diep in de ogen van een van onze mannen, maar wie de lucky bastard was, laat ik met plezier aan de verbeelding van de lezer over. ;)

Ondanks het wrange contrast tussen de luxueuze club en het veel soberdere leven van vele Chinezen daarbuiten werd het een avond om niet licht te vergeten. De intensieve momenten die we de voorbije week samen hebben beleefd en de unieke blik die we kregen achter de schermen van een van de meest tot de verbeelding sprekende landen ter wereld culmineerden vrijdag – of was het zaterdag? – in een geweldige avond onder nieuwe vrienden.

Na een bijzonder kort nachtje – maar hey, we moesten toch sowieso weer omschakelen naar Belgische tijd, nietwaar? – zetten we koers naar de luchthaven. We namen er afscheid van onze immer goedlachse en toegewijde gids Sun Min, Nancy voor de niet-Chinese vrienden, en konden deze keer netjes op tijd aan boord gaan van ons vliegtuig naar Frankfurt. Dat is niet zomaar een vliegtuig, drukken onze techies mij op het hart, maar een Airbus 380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld en een sterk staaltje techniek. Het zal met spijt in het hart zijn dat ik straks uit die stalen vogel stap en het vliegtuig naar Brussel neem, de eindhalte van deze Vacature Academy.

Als jullie dit straks lezen, mijn beste Vacature Academy-peeps: dank je wel voor de superweek in Beijing samen. Het is fantastisch geweest. I’ll miss you guys!

Bekijk de slideshow