Bert Anciaux: "In mijn eerste werkjaar verdiende ik 1.000 euro bruto"

Hoeveel uren per week werken politici? Wat was hun allereerste job? Van welke job droomden ze als kind? Met de federale verkiezingen in aantocht vuren we een spervuur aan vragen af op de kopstukken uit de politiek. Dit zijn de antwoorden van Bert Anciaux.

1. Van welke job droomde je als kind? "Ik wou altijd advocaat worden. Een tijdje ook secretaris-generaal van de UNO, maar dat was maar even."
2. Deed je ooit een vakantiejob? "Ja, ik werkte in de patéfabriek Sanpareil in Kapelle-op-den-Bos. Ik stond aan de lopende band, vouwde dozen... Ik heb ook nog in een bedrijf van elektrische toestellen gewerkt waar ik leveringen deed, magazijnbeheer enz."
3. Wat was je eerste echte job? Hoeveel verdiende je ermee? "Advocaat. Mijn eerste vol jaar verdiende ik 40.000 Belgische frank bruto. Ik deed toen hoofdzakelijk pro-deo-opdrachten."
4. Wanneer wil je zelf met pensioen? 65 jaar
5. Welk advies geef je aan sollicitanten? Aan jongeren? "Blijf jezelf. Speel geen rolletje. Kom op voor je visie."
6. Wat zijn je 3 sterkste/slechte kanten? Sterktes: empathie, doorzettingsvermogen, sociaal; zwaktes: koppig, onrustig, ijdel
7. Hoeveel uren per week werk je gemiddeld? 72 u
8. Wat was de laatste opleiding die je volgde? Licentie rechten
9. Wat was je grootste blunder tot nu toe? "Te veel vertrouwen in mensen die achteraf gezien niet eerlijk blijken. Ik ben op dat punt stekeblind."
10. Wat doe je om je te ontspannen na je werk? "Ik sport veel: vooral lopen en fietsen. Ik lees wel wat en ben graag met de kinderen bezig."

Foto: © sp.a internetwerk

Lees meer over de sterktes en zwaktes van Bert Anciaux.

Bekijk ons dossier over de verkiezingen.