Bank J.Van Breda blogt: "Een drukke dag"

Naam: Karsten Van de Voorde

Functie: District manager regio Deze Waas-Dender

Diploma: Regentaat Engels/Geschiedenis/Economie

Over Bank J.Van Breda:
Bank J.Van Breda & Cº richt zich uitsluitend tot ondernemers en vrije beroepen. En die nicheaanpak heeft succes. We worden bij steeds meer cliënten uit onze doelgroep hoofdbankier, zowel privé als professioneel. Bovendien is het groeipotentieel erg groot. Vandaar dat we graag nieuwe collega's verwelkomen. Gedreven mensen die houden van hun job en van de communicatie met de klant. Want alles begint met contact. En dan wordt het meer...

Maandag

7 uur
Als er ooit een goed moment is dat de wekker afgaat, zal het dan toch zeker op maandag niet zijn. Na een eerste koffie en een “gezond” ontbijt, vandaag muesli met appel en magere yoghurt, overloop ik de agenda voor de dag. Het belooft druk te worden.

8.40 uur
Ik arriveer in ons kantoor Sint-Niklaas. Eerste afspraak is samen met onze account manager met een cliënt die een onroerend in Brazilië wenst aan te kopen. Na de uiteenzetting van de cliënt, die je laat wegdromen op een maandagmorgen, zoeken we samen naar de beste financieringsmethode. Een fantastische start van de week.

11 uur
Afspraak bij een account voor het voorstellen van Bank J. van Breda & C° en vooral zijn kantoor beter leren kennen.

11.45 uur
Ik stop bij de broodjeszaak om de belegde broodjes voor de lunchbriefing op kantoor deze middag op te halen.

12 uur
Ik overloop nog eens kort de agenda van de briefing. Er zijn een paar zeer interessante topics waaronder de voorbereiding voor de verhuis naar onze nieuwe kantoorlocatie.

13.30 uur
Ik bekijk de notities van de briefing en noteer de verschillende acties. Het verslag zal nog even moeten wachten.

14 uur
Coachinggesprek met een van de medewerkers. We overlopen samen de prestaties van de voorbije maand, hoe tevreden de medewerker over deze resultaten is en hoe gaan we sommige zaken aanpakken de komende maand. We bespreken samen onze focus. Het verslag hiervan zal ook even moeten wachten.

15 uur
Coachinggesprek met een van de account managers. Opnieuw overlopen we de resultaten en leggen we samen focus.

16 uur
Het is "opkuistijd". De verschillende verslagen worden afgewerkt en ik beantwoord nog een paar gemiste oproepen van cliënten.

17.30 uur
Als "Platopeter" is dit een maandag waar ik naar uit kijk. Deze Platosessie Sales and Marketing staat in het teken van waarden. Welke waarden denk ik dat mijn bedrijf uitstraalt, welke waarden straalt mijn bedrijf uit. Worden deze waarden dan ook gebruikt in de communicatie naar cliënten? Bank J. Van Breda is deze avond een voorbeeld van hoe het moet.