Annelies zoekt de juiste kandidaten voor de juiste job

Naam: Annelies De Cuyper

Leeftijd: 24

Diploma: Master in de toegespaste Economische Wetenschappen - optie Personeel & Organisatie en Marketing

Functie: selectieverantwoordelijke bij Jobpunt Vlaanderen

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Annelies De Cuyper (24), selectieverantwoordelijke bij Jobpunt Vlaanderen. Lees de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Dinsdagochtend, ik kijk in mijn agenda. Vandaag staan er twee intakegesprekken op het programma. Tijdens het intakegesprek zullen de functies die opgesteld worden besproken worden. Ik lees alvast de voorlopige functieomschrijving en vertrek meteen naar de eerste klant.

Tijdens de intake bespreek ik samen met mijn klant de functie. Hij vertelt me wat de functie inhoudt, wat het takenpakket is, hoe het team eruit ziet, etc. Nu ik me een beeld gevormd heb van de functie, gaan we even na of de opgegeven competenties en hun niveaus overeenkomen met alles wat ik zojuist gehoord heb. Waar nodig doen we enkele aanpassingen, zodat we de kandidaten op het gepaste niveau kunnen screenen. Tot slot overlopen we nog even de timing van de selectieprocedure: waar en wanneer zal de functie gepubliceerd worden, wanneer worden de cv’s gescreend, waar en wanneer vindt de selectie plaats? Nadat we alle belangrijke afspraken hebben gemaakt, vertrek ik weer richting kantoor (enkele blokken verderop). Intake één zit er op.

Ik zet mijn laptop aan en bekijk meteen mijn mails. De inschrijvingen voor de prijsuitreiking van “de Vlaamse overheid gaat voor kleur” stromen binnen. De genodigden hebben nog tot woensdag de tijd om hun aanwezigheid te bevestigen. Van enkelen heb ik nog niets gehoord. Morgen neem ik contact met hen op.

Naar dagelijkse gewoonte neem ik nog een kijkje op de facebookpagina “Vlaamse overheid gaat voor kleur”. De teller is intussen de 1900 gepasseerd. Geweldig! Hopelijk raken we aan 2000 fans voor het einde van de wedstrijd. De teams hebben nodig 3 dagen tijd om stemmen te verzamelen!

Aan het einde van de dag gaat het tweede intakegesprek door, bij een andere klant. Ik doorloop met hen dezelfde stappen als deze ochtend. Wanneer ik alle nodige informatie heb verkregen, zit intake twee erop. Ik weet wat me te doen staat de komende dagen: nieuwe vacatures publiceren en verder werken aan “Vlaamse overheid gaat voor kleur”.