"Actie ondernemen om veiligheid op de werkvloer te verhogen"

Naam: Eva Bes

Leeftijd: 27 jaar

Diploma: graduaat communicatiebeheer optie online journalistiek

Functie: Medewerker Interne Communicatie - Personeelsdienst

Werkgever: Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Eva Bes, Medewerker Interne Communicatie - Personeelsdienst bij Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.

Lees de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

 

Vanochtend op tijd begonnen. Ik heb om 8.30 uur een vergadering en ik wil toch nog eerst even rustig mijn e-mails doornemen. Gisteren heb ik geen kans gehad om ze te lezen.

Tijd om te vertrekken. Samen met mijn collega neem ik de activiteiten door die onze personeelsvereniging Portplus voor de komende maanden voor het personeel organiseert. Herinner u de vergadering van dinsdag die was uitgesteld? En ja, mijn gevoel was juist. Mijn collega heeft goed haar best gedaan om een gevarieerd aanbod samen te stellen: theater, ladies night, smulwandeling, wandelzoektocht en een culturele uitstap. Voor elk wat wils dus. Mijn taak is nu om al deze informatie te bundelen in een mooie en overzichtelijke brochure.  Ik plan meteen morgenvoormiddag in om hieraan te beginnen.

Nu eerst even de kleine taken die nog in mijn mailbox zitten verwerken en bekijken hoe ik ons contract voor de beeldbank kan verlengen. Dit verloopt over twee weken dus moet ik ervoor zorgen dat dit tijdig in orde is. We hebben nog recht op enkele foto’s onder het huidige contract dus ik ga meteen op zoek naar foto’s die handig kunnen zijn voor de toekomst.

Dan even tijd voor een pauze en om 13 uur zit ik samen met mijn verantwoordelijke rond veiligheid. Onze Interne Dienst voor Preventie en Bescherming onderneemt in 2012 heel wat acties om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Uiteraard moet dit overgebracht worden naar de werknemers en dan komt onze afdeling in beeld.

Het is snel duidelijk dat de collega’s zeer ambitieus zijn en er ons nog heel wat werk te wachten staat. Ik ben zelf nog niet helemaal thuis in heel het veiligheidsgebeuren dus dit wordt zeker een uitdaging. Ik heb er zin in! Ik neem na het overleg dan ook de tijd om het volledige preventieplan en het actieplan voor 2012 door te nemen. Ik giet alles wat ik heb opgeschreven in een structuur zodat ik snel aan de slag kan gaan.

Om de dag af te sluiten ga ik nog op zoek naar goede foto’s voor onze nieuwe arbeidsongevallenbrochure. En wie zoekt, die vindt …

Tot morgen!

Jobpunt_Logo_edited-1.png