9 BV's die hun carrière te danken hebben aan Woestijnvis

Het Vlaamse medialandschap davert op zijn grondvesten, nu Wouter Vandenhaute, Corelio en Sanoma VT4 en VijfTV in handen krijgen. Benieuwd of de typische Woestijnvis-gezichten straks ook op de vroegere SBS-zenders te zien zullen zijn.

De topman: Wouter Vandenhaute

asset/47178

Van sportjournalist over programmamaker tot grote baas van de Ronde van Vlaanderen, Opper-Woestijnvis Wouter Vandenhaute heeft al heel wat watertjes doorzwommen. Zijn curriculum.

De televisiemaker: Bart De Pauw

asset/28772

De Mol, Het geslacht De Pauw, Mannen op de rand van een zenuwinzinking... 11 programma's maakte Bart De Pauw voor Woestijnvis. Intussen heeft hij zijn eigen productiehuis KoekenTroef! opgericht. Heeft hij de ambitie om de nieuwe Woestijnvis te worden?

De journalist: Martin Heylen

asset/35039

Herinner je je nog de Man Bijt Hond-rubrieken van Martin Heylen? Als een vliegende reporter doorkruiste hij het Vlaamse land. Diezelfde oefening deed hij daarna over in de VS, China en Siberië. Intussen is hij een vaste waarde bij Woestijnvis. Recent nog gooide hij hoge ogen met zijn programma 'God en klein pierke' waarbij hij een jaar lang in de voetsporen trad van bekende namen als Herman Van Rompuy en kardinaal Danneels. Lees hier hoe zijn werkdag eruit ziet.

De allerslimste mens: Bert Kruismans

asset/33138

Het buitenbeentje in deze lijst. Kruismans werkte nooit in dienst van Woestijnvis, maar maakte wel bekendheid dankzij zijn klinkende overwinning in 'De allerslimste mens ter wereld'. Zijn cv.

De quiz-presentator: Erik Van Looy

asset/233

Moet hij nog voorgesteld? In 2008 en 2009 kreeg hij van de Vlaamse Televisie Academie de televisiester voor Beste Presentator. Maar Van Looy doet nog meer dan quiz-programma's presenteren. Films regisseren bijvoorbeeld. Hoe slaagt hij erin die twee te combineren?

De presentator: Michiel Devlieger

asset/32849

Michiel Devlieger is sinds enkele jaren de gastheer van De Laatste Show. Op weekdagen houdt hij een hels ritme aan, lees zijn werkdag er maar op na.

De eindredacteur: Sam De Graeve

asset/47173

De Graeve werd bekend als eindredacteur van het succesvolle programma 'De Slimste Mens'. Vandaag maakt hij het mooie weer als hoofdredacteur bij Humo, dat via de holding De Vijver ook een link heeft met Woestijnvis. Wij strikten hem op zijn eerste werkdag bij het weekblad.

De regisseur: Jan Eelen

asset/44095

In de gloria, Het Eiland, De Ronde, Alles kan beter... met Jan Eelen als regisseur is het altijd lachen. Maar misschien is dat nu wel verleden tijd, bij Reyers Laat gaf hij aan dat De Ronde zijn laatste tv-reeks was en dat hij zich graag aan een film zou wagen. Wat vindt Eelen eigenlijkst het leukst: schrijven, draaien of monteren?

De actrice: An Miller

asset/33468

An Miller werd wereldberoemd in Vlaanderen als Liesje uit de razendpopulaire Woestijnvis-reeks Het Eiland. Ook in De Ronde nam ze een van de grotere rollen voor haar rekening. Waar geeft de actrice graag geld aan uit?