8 tips die uw carrière vooruitbranden

1) De komende jaren wordt een loopbaan een samenstelling van projecten die zich in niet in één grote piramide afspelen maar binnen verschillende piramides, al dan niet binnen dezelfde organisatie. Dat betekent dat u van een expertrol geregeld moet overschakelen naar een projectfunctie.

2) Horizontaal doorgroeien wordt steeds meer de norm. In dit model zal u verschillende malen moeten herbeginnen in een job, leergeld betalen en opleiding volgen om dan horizontaal door te groeien tot een rolmodel. Dan bent u klaar voor de volgende stap.

3) Als er in het bedrijf extra projecten worden gelanceerd, schrijf u dan in. U kan er multifunctionele ervaring opdoen en uw informeel netwerk versterken. Dat zal uw gewone job ook vooruit helpen.

4) Stel u regelmatig zelf in vraag: Ben ik nog goed bezig? Anticipeer zelf, durf uzelf en uw afdeling in vraag stellen: kan uw functie vlot uitbesteed worden? En uw afdeling?

5) Zoek uit waar de toekomstige groei te verwachten valt: in de eigen job, in een andere business unit of in een andere sector? Zo is het onder meer in de energie-, de farma- en de milieusector belangrijk de wetgever in de gaten houden, want met één wet hij kan hij uw loopbaan een andere kant op sturen.

6) Zoek naar gerichte bijscholingen die aansluiten bij uw professionele doelen én de toekomst van het bedrijf. Bijvoorbeeld, wat wordt de opvolger van SAP?

7) Op elke leeftijd kan u zich ‘reboosten’. Zowel ongeduldige jonge leeuwen als vijftigplussers kunnen een nieuwe richting uit. Ontgin een stuk van uw onontgonnen capaciteiten en spring op de juiste trein.

8) Wie aan zijn stoel vasthoudt, roest er op vast en loopt het gevaar bij een reorganisatie met stoel en al op de stoep terecht te komen.

Gepubliceerd in het Vacature Magazine van 6 maart 2010