6 beroepen die de zegen krijgen van je schoonmoeder

Voor het eerst je schoonouders ontmoeten kan een weinig aangename ervaring zijn. De 'angst voor de schoonouders' is dan wel nogal irrationeel, hij is ook tijdloos.

Een eerste ontmoeting kan dan ook enigzins op een kruisverhoor lijken. "Vertel eens iets over jezelf. Wat doe je in het leven?" Je weet zelf ook wel dat "ik probeer een film te maken", "ik ben een straatartiest" of "ik werk in een stripteasebar" niet de juiste antwoorden zijn. Maar welke beroepen kunnen dan wel op goedkeurende blikken van je schoonmoeder rekenen? Zes beroepen die je garanderen dat ze zich niet verslikt in het aperitief op zondagmiddag.

Informaticus

Voor je schoonouders van de babyboomgeneratie (of ouder) is de wereld van de informatica fascinerend maar ook compleet onbegrijpbaar. Ze zien het wel als een beroep van de toekomst. Bovendien zijn geeks vandaag in de mode.

Alles wat ze in ruil vragen voor hun zegen is dat je de foto's van Joske, hun Maltezer, op de computer zet. Dat stukje hardware is een prachtige relikwie uit 1996, gebouwd om generaties lang mee te gaan. De machine werkt soms echter volgens ondoorgrondelijke wegen, waardoor schoonpapa af en toe eens aan de lijn zal hangen met de vraag hoe hij zijn bureaublad kan veranderen.

Bekijk hier de vijf andere beroepen!

Lees ook