Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

6 bedrijven die vroeger compleet andere producten verkochten

Sommige merken vereenzelvig je zodanig met hun meest succesvolle producten dat het lijkt alsof ze nooit iets anders gemaakt hebben. Hierbij zes bedrijven die op een bepaald moment in hun geschiedenis een compleet andere markt hebben aangeboord.

1. Nokia

Telecomgigant Nokia werd in 1865 opgericht door de mijningenieur Fredrik Idestem, die aan de oevers van de Finse rivier Tammerkoski een molen voor houtpulp bouwde en begon te exploiteren. Na een tijdje gaat het bedrijf zich ook bezighouden met de vervaardiging van rubberproducten en kabels. Vanaf de jaren ’60 van vorige eeuw legt Nokia zich dan toe op elektronica en later ook op de productie van telefoons.

2. 3M

Toen de stichters van de Minnesota Mining and Manufacturing Company hun bedrijf startten, waren ze niet bezig met Post-It-briefjes. Hun oorspronkelijke doel was de verkoop van het mineraal korund, een belangrijk onderdeel van slijpstenen.

3. Colgate

Colgate werd opgericht in 1806, maar lanceerde pas haar eerste tube tandpasta in 1873. In de periode daarvoor produceerde stichter William Colgate vooral zeep, kaarsen en zetmeel.

4. Xerox

Toen Xerox in 1906 opgestart werd onder de naam ‘The Haloid Photographic Company’, maakte het bedrijf fotopapier en andere benodigdheden voor fotografen. Het was pas in 1959 dat ze met de Xerox 914 hun eerste kopieertoestel produceerden.

5. Hasbro

Het bedrijf achter het Transformers- en G.I.Joe-speelgoed begon in 1923 onder de naam Hassenfeld Brothers. De broers in kwestie richtten hun pijlen in het begin echter nog niet op kinderen, maar hielden zich bezig met het vervaardigen van textiel. Na enige tijd gingen ze schoolgerief maken en in 1952 begonnen ze, met de introductie van Mr. Potato Head, met speelgoed.

6. Abercrombie & Fitch

Toen David Abercrombie in 1892 in New York zijn kledingwinkel opende droomde hij er niet van om te scoren bij de schoolgaande jeugd. Oorspronkelijk verkocht hij vooral sportkledij en –benodigdheden. Abercrombie kleedde zelfs Charles Lindbergh voor zijn beroemde vlucht over de oceaan. Abercrombie & Fitch zoals we dit vandaag kennen ontstond na de overname door Limited Brands in 1988.

Bron: www.mentalfloss.com