5 jaar in dienst? 5.000 dollar als beloning

Het Amerikaanse gezondheidsbedrijf Melaleuca uit Idaho Falls heeft ongeveer 1,35 miljoen dollar veil voor zijn werknemers. Dat geld wordt gebruikt voor een project dat werknemers met een lange staat van dienst nog langer aan het bedrijf moet binden.

Personeelsleden die vijf jaar aan een stuk voor Melaleuca gewerkt hebben, ontvangen 5.000 dollar. Dat bedrag loopt op tot 10.000 dollar voor tien jaar, 15.000 dollar voor vijftien jaar, 25.000 dollar voor 25 jaar en 30.000 dollar voor 30 jaar. Dit jaar zijn 126 van de 3.400 werknemers beloond.

Investeren in pensioenplan

“We willen dat de werknemers zich gewaardeerd voelen voor hun trouw,” zegt het hoofd van de administratie, Jann Nielsen. “We moedigen hen aan om hun bonussen te investeren in ons pensioenspaarplan zodat ze een mooi pensioen zullen hebben.”  Het project loopt al drie jaar, ondanks de economische crisis. “We denken er niet aan om hiermee te stoppen. Het bedrijf zit in goede papieren,” vervolgt Nielsen. De directie van Melaleuca loofde ook al beloningen uit voor personeelsleden die op dieet gingen of elke dag perfect op tijd arriveerden. (JS)