Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

“Wel begrip voor hoge vergoedingen”

Jan van Sande (26), regiodirecteur ING

Jan Van Sande is een jonge ‘high potential’ in de banksector: amper 26 jaar oud, regiodirecteur in het Antwerpse bij ING België en deel van een internationaal opleidingstraject voor jongeren dat hem klaarstoomt voor een managementfunctie. Hij werkt in een sector die bij uitstek de kop van jut is bij het grote publiek. Logisch ergens, want nergens tierde de bonuscultuur de voorbije jaren zo welig als in de banksector. Al vindt hij dat niet helemaal terecht. “Rond bonussen heerst nu bij het publiek een heel negatief beeld. Als regiodirecteur word ik er ook vaak over aangesproken door klanten. De banken proberen nu volop het vertrouwen van hun klanten terug te winnen. En dan is het natuurlijk contraproductief als je bonussen uitkeert die het maatschappelijke debat nog meer aanwakkeren. Maar dat staat los van de vraag of bonussen een goeie zaak zijn of niet. Die discussie kan je maar voeren als er terug op een rationele manier over kan gesproken worden.”

Of hij dan een principieel probleem heeft met hoge vergoedingen? Niet echt, zegt Jan Van Sande. “Ceo’s hebben een enorm takenpakket en een gigantische verantwoordelijkheid. Banken spelen ook een grote maatschappelijke rol. De sector is een grote werkgever én een drijvende kracht van de economie. Ceo’s maken ook carrièrekeuzes die hun privéleven soms naar de achtergrond drummen, en daar staat iets tegenover. Ik heb daar zeker begrip voor. Ik vind het trouwens ook raar dat het loon van ceo’s vergeleken wordt met dat van gewone werknemers.” Al moet je de verloning van ceo’s ook niet in alle omstandigheden vrije baan geven, vindt hij. “Als de werknemers gevraagd wordt om een stuk van hun loon af te geven, dan moet een ceo dat ook doen. Hij moet het voorbeeld geven, dat lijkt me logisch.”

Van Sande heeft meer problemen met exuberante bonussen dan met hoge lonen, zegt hij. “Omdat bonussen de verkeerde focus kunnen leggen. Geld zou niet de belangrijkste drijfveer mogen zijn. Opleiding, de mensen waarmee je kan samenwerken, mogelijkheid om in buitenland te werken, … : die drijven mij in ieder geval meer. En als je bonussen voorziet die het dubbele of het driedubbele zijn van wat je gewoon verdient, leg je als werkgever de focus elders. Al mag je ze zeker niet afschaffen. Ik investeer zelf heel veel in mijn carrière, en dan vind ik het leuk dat ik opgemerkt word en dat ik voor die inspanning erkend word – en dus een bonus krijg.”