Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

“Salaris niet de hoofdreden om van job te veranderen”

Professor Arbeidspsychologie Frederik Anseel sluit zich aan bij de resultaten van het Exit-Onderzoek:

“Eén op vijf (18%) denkt momenteel aan veranderen. Dat is niet veel, zeker niet als je het vergelijkt met de VS”, stelt Frederik Anseel een beetje verwonderd vast. Hij is professor Arbeidspsychologie aan de Universiteit Gent en reageert op de bevindingen van het Grote Exit-onderzoek. “Uit een rondvraag van ruim een jaar geleden bleek dat 54 procent van de Amerikanen een andere job zou zoeken indien de economie verbetert. Bij de jongeren klom dat aantal naar 71 procent. Dit onderzoek bewijst weer eens dat Belgen niet zo snel van werk veranderen.”

In zijn wetenschappelijk werk komt Frederik Anseel grotendeels tot dezelfde conclusies als het Grote Exit-onderzoek: “Inderdaad, het salaris is meestal niet een hoofdreden om van job te veranderen. Dikwijls beginnen werknemers te denken aan opstappen na een schokmoment: een aanvaring met een overste, een overname van het bedrijf of een toevallige jobaanbieding. De diepere redenen van vertrek liggen echter heel dikwijls bij de inhoud van de job, de manier waarop de werknemer die niet zelf mag invullen, of omdat hij te weinig bijleert. Ook de relatie met de leidinggevende is ongelooflijk belangrijk. Dat is al twintig jaar een constante in elk wetenschappelijk onderzoek. Leidinggeven is blijkbaar een onmogelijke job. Ondergeschikten zijn toch zo dikwijls ontevreden.”

Slechts de helft van de werknemers verandert van werkgever omdat ze ontevreden zijn. “Vele jongeren geven zich drie, vier jaar om het vak te leren en plannen dan een volgende baan.” En het klopt dat er andere redenen zijn om te vertrekken dan om te blijven. Professor Anseel: “Werknemers blijven omdat ze een goede band hebben met de collega’s en omdat hun functie hen als gegoten zit. Ze maken ook altijd de afweging wat ze moeten opgeven indien ze opstappen.”

Terug naar 'Het Grote EXIT-onderzoek van Securex en Vacature'