Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

“Onze bevolking is echt een troef”

"Enkele dagen geleden waren we te gast bij de nieuwe minister van Financiën, Samier Radwan. Voor hem is de creatie van jobs dé prioriteit. Hij mikt niet op reusachtige projecten, maar wil via kmo’s banen creëren. Dat is inderdaad de beste manier: eenvoudige projecten via microfinanciering. Daarvoor moet nog een infrastructuur gecreëerd worden want het oude ontwikkelingsfonds concentreerde zich op grote projecten”, vertelt Ghada El Feky, partner bij PricewaterhouseCoopers in Caïro en verantwoordelijk voor de consultingactiviteiten en de interne hr. PwC stelt in Cairo 400 medewerkers tewerk in audit, belasting- en bedrijfsadvies. Het kantoor heeft meer dan 250 grote bedrijven als klant, overheidsbedrijven en internationale ondernemingen.

We spreken haar en de country senior partner, Tarek Farid Mansour, in New Cairo. New Cairo is een van de kersverse steden die rond het oude Cairo uit de grond schieten. Zo’n nieuwe stad bulkt van de luxeappartementen, de villa’s en de wijken vol bouwputten en halfafgewerkte kantoorblokken. In zo’n wijk staat één blauwgeraamde, afgewerkte blok met PricewaterhouseCoopers op de gevel.

Als adviesbedrijf controleert PwC dat de boekhoudingafdeling van Egyptische bedrijven de juiste cijfers publiceren, dat beslissingen transparant worden genomen, enzovoort. Ghada El Feky: “Ons werk is de voorbije maanden verschoven naar de overheidsinstellingen en internationale hulporganisaties zoals IMF, USAID (VS) en de EU. Zij willen fondsen in Egypte pompen, gericht op mensenrechten en de komende verkiezingen, maar ze eisen transparante structuren. Wij helpen Egyptische organisaties om voorstellen in te dienen binnen die context.”

Voorzichtig

“Deze maanden na de revolutie zijn een heel boeiende tijd”, geeft Ghada toe. “Maar buiten de auditactiviteiten die normaal blijven draaien, hebben de ondernemingen hun budgetten om advies aan te kopen, teruggedraaid. Gisteren was ik bij de minister van Volksgezondheid. Als voorlopige minister wil hij geen nieuwe projecten opstarten. Omdat het vorige regime een gebrek aan transparantie wordt verweten bij het toekennen van grote contracten, moet hij voorzichtig te werk gaan. Voorlopig wil hij de machine gewoon draaiende houden. Wij hebben contacten met verschillende ministers. We helpen hen om de volgende stappen voor te bereiden. Sommige diensten verlenen we zelfs gratis. Dat kan ons in een voordelige positie brengen naar de toekomst toe.” 

Dit werkjaar rekruteerde Pwc 56 verse medewerkers. “Dat is nodig”, verklaren Tarek Farid Mansour en Ghada El Feky, “want ons verloop ligt hoog: 25 procent van ons personeel verlaat ons elk jaar. Onze jonge mensen krijgen een mooi aanbod van klanten. Omdat zoveel Egyptenaren studeren, vinden we heel vlot briljante jongeren. Sommigen verbazen ons tijdens het sollicitatiegesprekken door hun inzichten of hun presentaties. Onze bevolking is echt een troef. Zeker de meisjes blinken uit, want die hebben zich meer moeten bewijzen. Maar voor meer ervaren mensen in de informatica of telecom moeten we buitenlandse specialisten aantrekken.”