Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

“In dit allerlaatste papieren Vacature Magazine laten we 17 spraakmakers aan het woord die een uitgesproken visie hebben op jouw toekomst.”


Aardappelen op digitale wijze

De eerste keer, die vergeet je nooit. We schrijven oktober 1998. Apetrots was ik, toen ik voor de eerste keer mijn naam zag opduiken onder een stuk, op de regionale pagina’s van een grote nationale krant. Groot, dat mag best letterlijk geïnterpreteerd worden: één krantenpagina volstond toen ruimschoots om de aardappelen voor een volledige voetbalploeg op te schillen. Sindsdien is er onnoemelijk veel kranteninkt door Schelde, Leie en Zenne gevloeid, maar wie me pakweg vier jaar geleden had durven te voorspellen dat ik vandaag mijn voorlopig laatste stuk voor een papieren medium zou neerpennen, had ik ongetwijfeld met pek en veren getooid de woestijn ingestuurd.

Dit alles was evenwel buiten de wat eigenzinnige snoeshaan gerekend die op 27 januari 2010 – ietwat verloren op een podium in San Francisco - een wat vreemdsoortig ogend apparaat tevoorschijn toverde. Steve Jobs was de naam, iPad het product. Moeder aller tablets, en katalysator van een tsunami waarvan de scholgolven in medialand nog altijd verder uitdijen.

Hic et nunc zwaaien wij Vacature Magazine als printmedium definitief vaarwel. We doen dat in stijl – al zeg ik het zelf – met 17 interviews met evenveel mensen die de voorbije 17 jaar dit blad mee kleur gaven, en die tot vandaag relevant blijven. Vanaf volgende maand schotelen we je wekelijks enkel nog een digitaal magazine voor. Een écht digitaal magazine, geen digitale kopie van een printmagazine. Mooie marketing? Ongetwijfeld. Kostenbesparing? Niet flauw over doen. Met pijn in het hart? Ergens wel.

Maar toch: de drager verandert, de boodschap blijft. Want als redactie willen we blijven wegen en verrassen, onze lezers boeien en inspireren. Een handige gids waar mogelijk, de luis in de pels waar nodig. Tegelijk bieden we je vanaf volgende maand meer dan ooit wat je vraagt: interessante jobs en nieuwe carrièrekansen in een zo ruim mogelijk aanbod, op maat van jouw profiel en interesses, in digitale magazinevorm. Op tablet, uiteraard, maar ook op smartphone, laptop of desktop: je weet ons overal te vinden. En te lezen. En te delen. In dit allerlaatste papieren magazine laten we 17 spraakmakers aan het woord die elk vanuit hun eigen levenservaring, achtergrond en expertise een uitgesproken visie hebben op jouw toekomst. Vanaf 20 april vullen wij die toekomst ook zelf in. En die aardappelen? Daar vinden we nog wel een oplossing voor.

Reageren?